Ετικέτες

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Προσφορά 900.000 δολ. στον στρατό των Σκοπίων από την Τουρκία



Σύμφωνα με το δόγμα Νταβούτογλου, η Τουρκία οφείλει να επιστρέψει στα εδάφη που έχασε
Η Τουρκία, παρ’ όλο τον φόρτο του διπλωματικού της σώματος να ξεδιαλύνει τα προβλήματα που δημιουργεί η τουρκική πολιτική με όλες τις γειτονικές της χώρες και όχι μόνον, εξακολουθεί την επεκτατική της πολιτική, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με το δόγμα Νταβούτογλου, η Τουρκία οφείλει να επιστρέψει στα εδάφη που έχασε. Και αυτό προσπαθεί, με τη βεβαιότητα ότι οι πολιτικοί των γειτονικών της χωρών ελάχιστες ή καθόλου αντιστάσεις προβάλλουν. Προς τούτο βέβαια φρόντισε να δημιουργηθεί οθωμανολαγνικό κλίμα σε ομάδες ανθρώπων που είτε δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει ή κολακεύονται από τις ανέξοδες τιμές που τους επιδαψιλεύει, είτε βυθισμένοι σε μια «προοδευτική» ψευτοκουλτούρα υπηρετούν
ιδεολογήματα, είτε πάλι έχουν συμφέρον να το πράξουν.

Έχοντας τον τουρκικό λαό σε κατάσταση φτώχειας, χρησιμοποιεί η τουρκική κυβέρνηση το κρατικό χρήμα για δωροδοκίες κυβερνήσεων και μεμονωμένων πολιτικών. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δωρεά (η πολλοστή) προς τον σκοπιανό στρατό, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «inpress.com».

Ο Τούρκος πρέσβης στα Σκόπια, κ. Gjurol Sokmensuer, κατά την προσφορά 900 χιλ. δολ. στο Κέντρο Εκπαίδευσης, τόνισε ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Σκοπίων είναι οι πιο στενές στην περιοχή. Μπορεί τα ίδια να λέγουν σε όλες τις βαλκανικές χώρες, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν υπογραφεί 22 στρατιωτικές συμβάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Από το 1998 μέχρι και σήμερα, 82 αξιωματικοί του σκοπιανού Στρατού εκπαιδεύτηκαν στις στρατιωτικές Σχολές της Τουρκίας, μαζί με άλλους από διάφορα κράτη. Κατά την ίδια περίοδο, το συνολικό ποσό των δωρεών από την Τουρκία, μαζί με το πρόσφατο, που γίνονται με σκοπό τη στήριξη του σκοπιανού Στρατού, υπερβαίνει τα 16 εκατ. δολάρια. Μέχρι το τέλος δε του τρέχοντος έτους έχει προγραμματισθεί να υπογράψουν μια άλλη στρατιωτική σύμβαση ύψους 1.35 εκατ. δολ.

Και βέβαια, μπορεί να μην αποτελεί κίνδυνο ο σκοπιανός στρατός, σημασία όμως έχει η διείσδυση της Τουρκίας στις γειτονικές μας χώρες, με τις οποίες δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις. Και μια μικρή λεπτομέρεια: υπουργός Εθνικής Άμυνας στα Σκόπια είναι ο κ. Μπεσίμι, Αλβανός μουσουλμάνος, ο οποίος δεν έκρυβε τη χαρά του κατά τη διάρκεια της τελετής.
Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου