Ετικέτες

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Διάγνωση καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας με... ξύδι


Νέο πρόγραμμα εξέτασης τέθηκε σε εφαρμογή στην Ινδία

Ένα πρόγραμμα για τη διάγνωση του καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας χρησιμοποιώντας ξύδι σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση τέθηκε σε εφαρμογή στην Ινδία και οδήγησε σε μείωση κατά 31% των θανάτων από αυτή την μορφή καρκίνου.

Σε μια τόσο φτωχή χώρα όπως η Ινδία η εφαρμογή του τεστ Παπανικολάου δεν αποτελεί βιώσιμη οικονομικά λύση σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι ειδικοί σε ανακοίνωσή τους στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο πιστεύουν ότι ίσως έχουν βρει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση του τεστ Παπανικολάου, πιο φτηνή και εύκολη στην εφαρμογή.

Το σκεπτικό πίσω από την εφαρμογή του τεστ είναι απλό: η εφαρμογή διαλύματος ξυδιού στον τράχηλο της μήτρας μπορεί να κάνει τυχόν προκαρκινικές βλάβες λευκωπές και ορατές με γυμνό μάτι εντός ενός λεπτού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 150.000 φτωχές γυναίκες. Διαπιστώθηκε ότι στην ομάδα εκείνων που χρησιμοποίησαν το διάλυμα ξυδιού οι θάνατοι από καρκίνο στον τράχηλο της μήτρα μειώθηκαν κατά 31% συγκριτικά με την ομάδα των γυναικών που απλά ενημερώνονταν από τους ειδικούς για τη νόσο και τους τρόπους προφύλαξης.


Πηγή :  www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου