Ετικέτες

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

«ΑΒΓΟΣΠΑΣΤΕΣ»


Χρονογράφημα του Μιχάλη Τζανάκη

Το επιχείρημα των κρατούντων ακλόνητο, πειστικό και αναντίρρητο: «αν δε σπάσεις αβγά, δεν κάνεις ομελέτα». Σοφόν απόφθεγμα ρηθέν από σοφολογιότατους του διαμετρήματος Σίμου, Άδωνι και λοιπών «δημοκρατικών δυνάμεων». Αυτοί δεν είναι βουλευτές και υπουργοί. Αυγοσπάστες είναι αρκούντως δύσοσμοι όσο και τα κλούβια ωά που καθημερινώς σπάνε και παρασκευάζουν εύγευστες ομελέτες κατά παραγγελία των πελατών εξ εσπερίας.

Επί το λαϊκότερον αυτός είναι ο ρόλος της κυβέρνησης. Να σπάει αυγά και να κάνει ομελέτες. Νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι «πολιτικοί» άνδρες δεν μπορούν να κάνουν και κάτι περισσότερο. Άλλωστε τα «αβγά» είναι το στοιχείο τους. Από τότε που δέχτηκαν τα πρώτα αυγά από πολίτες τους δημιουργήθηκε ένα αξεπέραστο σύμπλεγμα ανταπόδοσης των διαρραγέντων αβγών.

Βέβαια άκρως σουρεαλιστικό ήταν το σκηνικό της περασμένης Παρασκευής να ομιλεί λάβρος ο πρόεδρος της ελληνο-γερμανικής κυβέρνησης σε εσμό ήτοι συρφετό νεαρών αφιονισμένων οννεδιτών – σε ποσοστό 70% ανέργων, κατά τις τελευταίες στατιστικές-και να «δεσμεύεται» περί «σπασίματος αβγών» και οι χαχόλοι άνεργοι νέοι ν’ αποθεώνουν τον «αβγοσπάστη» πρωθυπουργό. Η αποθέωση της ψυχοπαθολογίας. Αλήθεια ποιος επικοινωνιολόγος εισηγήθηκε το «αβγοσπάσιμο» ως όπλο της τρικομματικής κυβέρνησης και μάλιστα ως τεκμήριο ριζοσπαστικοποίησης της πολιτικής της; Καταρχάς  η λέξη είναι αντιποιητική και δυσώδης, σχεδόν αποπνικτική. Ο ενεργών σπάστης αβγών, ο οποίος διαλαλεί –εκτός των άλλων-και την σπάνιας ικανότητας «τέχνη» του, μάλλον δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει ίσως και να είναι ανίκανος για να το κάνει.

Ο φόβος μας είναι μετά το «σπάσιμο αβγών» μήπως εισηγηθεί το «σπάσιμο κεφαλών». Εκεί σας πρόλαβε ο Ερτογκάν. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Όλα τα περιμένουμε πλέον απ’ τον αρχηγό της ΠΟΛ.ΑΝ, τον έγκριτο συνταγματολόγο-χαρατσολόγο – λιστολαγκαρντολόγο και τον ακραιφνή «αριστερό» και «υπεύθυνο» ηγέτη της Αριστεράς. Και ο μεγαλύτερος ακόμα φόβος μας είναι μήπως την ώρα ο αρχηγός της ελληνο-γερμανικής κυβέρνησης εισηγείται και προπαγανδίζει το «σπάσιμο κεφαλών» ομάδα νεαρών αφιονισμένων οννεδιτών –ανέργων μπορεί και σε ποσοστό 90% ως τότε- να  τον αποθεώνουν και να δηλώνουν εθελοντές «κεφαλοσπάστες», τέχνη που ως τώρα τους την έχουν κλέψει άλλοι ομοϊδεάτες τους.

istor.tzanakis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου