Ετικέτες

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Der Spiegel: Η γερμανική κυβέρνηση εμπόδιζε νομικές διαδικασίες σε βάρος γιου του Καντάφι


Der Spiegel: Η γερμανική κυβέρνηση εμπόδιζε νομικές διαδικασίες σε βάρος γιου του Καντάφι


undefined
 Η κυβέρνηση παρεμπόδιζε νομικές διαδικασίες σε βάρος ενός γιου του Καντάφι, σύμφωνα με το Der Spiegel

Νομικές διαδικασίες σε βάρος του Σέιφ αλ Αραμπ, ενός από τους γιούς του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, είχαν παρεμποδιστεί αρκετές φορές από τις γερμανικές αρχές από το φόβο της επιδείνωσης των διπλωματικών σχέσεων με τη Λιβύη, γράφει σήμερα το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με το περιοδικό, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε επισημάνει πέντε φορές στο περιφερειακό Υπουργείο Δικαιοσύνης του Μονάχου ότι οι λεπτομερείς έρευνες για τον Σέιφ αλ Αραμπ, που είχε σπουδάσει στη βαυαρική πρωτεύουσα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν διπλωματικά προβλήματα.
Μεταξύ του 2006 και του 2010, η γερμανική αστυνομία είχε δώσει εντολή για 11εκθέσεις έρευνας σε βάρος του, για λαθρεμπόριο όπλων, βίαιη συμπεριφορά κατά προσώπου, οδήγηση χωρίς άδεια, και περιφρόνηση προς τα όργανα της τάξης, οι διαδικασίες όμως παρεμποδίζονταν κάθε φορά που έφταναν σε «μια ορισμένη φάση» αναφέρει το περιοδικό.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εσωτερικές αστυνομικές πηγές κατηγορούν τώρα τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) για μπλοκάρισμα των υποθέσεων.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου