Ετικέτες

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή Παπούλια στον Χριστόφια: “Η Ελλάδα θα παρέχει κάθε υποστήριξη στην Κύπρο”


Επιστολή Παπούλια στον Χριστόφια: “Η Ελλάδα θα παρέχει κάθε υποστήριξη στην Κύπρο”

undefined
Η Ελλάδα δεν θα φεισθεί προσπαθειών και αποφασιστικότητας μέχρι να δικαιωθεί η κυπριακή υπόθεση και ότι θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις να παρέχει κάθε συνδρομή και υποστήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Σε επιστολή του προς τον Δ. Χριστόφια, με την ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας διαβεβαίωσε, επίσης, ότι ο σεβασμός της κυπριακής ανεξαρτησίας, η διαρκής συνεργασία και ο πλήρης συντονισμός με την κυβέρνηση της Κύπρου συνιστούν τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της Ελλάδας στο Κυπριακό, το οποίο παραμένει το κορυφαίο ζήτημα της εξωτερικής της πολιτικής.
“Κοινός στρατηγικός μας στόχος είναι η λήξη της τουρκικής κατοχής και η επανένωση της μαρτυρικής νήσου, στο πλαίσιο μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα βασίζεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και θα είναι σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης” σημείωσε ο κ. Παπούλιας.
Παράλληλα τόνισε ότι παρά την έλλειψη συμβολής της τουρκικής πλευράς για λύση και παρά την εμμονή της Άγκυρας στην επιβολή νέων τετελεσμένων, η Ελλάδα εξακολουθεί να πιστεύει στην ανάγκη και τη δυνατότητα της εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης, μέσω της εν εξελίξει διαπραγματευτικής προσπάθειας που άρχισε και συνεχίζεται ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και εποικοδομητικών προτάσεων του προέδρου Χριστόφια.
Ο Κάρολος Παπούλιας απηύθυνε εκ μέρους ολόκληρου του ελληνικού λαού και του ίδιου προσωπικά τις πιο εγκάρδιες ευχές για την ελευθερία και την ευημερία του κυπριακού ελληνισμού και ολόκληρου του κυπριακού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου