Ετικέτες

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

“Δεν θέτουν θέμα αποζημιώσεων λόγω Μέρκελ”


Η Ελληνική Κυβέρνηση με απόφαση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, κρατάει μυστική την απόρρητη έκθεση-στοιχεία της οποίας δημοσιεύτηκαν στο ΒΗΜΑ της Κυριακής για τις οφειλόμενες γερμανικές αποζημιώσεις γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με το Βερολίνο.
Όπως γράφει το DER SPIEGEL: “Μία απόρρητη αναφορά που συντάχθηκε κατά παραγγελία του Υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα δισεκατομμύρια για πολεμικές αποζημιώσεις από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το σύνολο θα ήταν αρκετό για να λύσει τα προβληματα χρέους της χώρας αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση είναι προσεκτική να μη συγκρουστεί με το “αφεντικό πληρωμών” (sic) (“ταμίας” στο κείμενο της Αγγλικής έκδοσης του DER SPIEGEL).

Τo Γερμανικό Περιοδικό αναφέρεται αναφέρεται στην έκθεση η οποία υπολογίζει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις στα 162 δισεκατομμύρια ευρώ, καταλήγει δε ότι «η έκθεση είναι από τις αρχές Μαρτίου στα χέρια του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά”.
Οπως δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο SPIEGEL ONLINE “θα είναι μία απόφαση σε ανώτατο επίπεδο, μια πολιτική απόφαση πως θα χρησιμοποιηθεί η έκθεση, και ο κ. Σαμαράς είναι αυτός που θα αποφασίσει”.
Και ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος συνεχίζει: «Δεν είναι ώρα αυτή για να συγκρουστούμε με το Βερολίνο».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου