Ετικέτες

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

«όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, γύρνα πίσω σου και κοίταξε που έχεις κάνει λάθος» ή Έπαινος από εχθρό μυρίζει δόλο.

.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Ο Γιάννης Μπουτάρης, κάλεσε τους Τούρκους τουρίστες να επισκεφτούν την Θεσσαλονίκη η οποία ήταν επί τέσσερις αιώνες υπό την Οθωμανική κυριαρχία

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣδήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε τους Τούρκους τουρίστες στην Ελλάδα. Ορισμένοι Έλληνες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον δήμαρχο ενώ μερικοί αντέδρασαν, λέγοντας:
«Πληγώνει τους Έλληνες».
Τα αμερικανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν μια είδηση σχετικά με τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης ο οποίος είναι γνωστός με την συμπάθειά του προς τους Τούρκους και που έκανε έκκληση στους Τούρκους τουρίστες να επισκεφτούν την Ελλάδα όπου κορυφώνεται η οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, Wall Street Journal, ορισμένοι Έλληνες υποστηρίζουν τον Μπουτάρη ενώ άλλοι αντιδρούν στον Έλληνα δήμαρχο, λέγοντας πως πληγώνει τους Έλληνες.
Η Wall Street Journal, δημοσίευσε πως τους Έλληνες επηρέασε ορισμένους Έλληνες το μήνυμα του δήμαρχου της Θεσσαλονίκης που καλώντας τους Τούρκους τουρίστες, επιθυμεί να αξιοποιήσει τουριστικά τους τέσσερις αιώνες στους οποίους η Θεσσαλονίκη βρισκόταν υπό την Οθωμανική κυριαρχία.
Στην είδηση της αμερικανικής εφημερίδας, επιστήθηκε η προσοχή στο ότι ορισμένοι Έλληνες υποστηρίζουν τον Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος εξήρε τη σημασία της προσέλκυσης περισσότερων τουριστών κάθε έθνους ενώ άλλοι κατηγορούν τον δήμαρχο, λέγοντας ότι «πλήττει την εθνική υπερηφάνεια».

Στο δημοσίευμα της Wall Street Journal υπενθυμίστηκε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην İstanbul, είχε προσκαλέσει τους Τούρκους τουρίστες να επισκεφτούν τα αξιοθέατα στην Θεσσαλονίκη όπως το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ Mustafa Kemal Atatürk, είχε πει: «Ο Atatürk, είναι το παιδί της Θεσσαλονίκης».
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου