Ετικέτες

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Η.Π.Α. -ΡΩΣΙΑ: ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ (;),( Μικρή συλλογή άρθρων)

A)Αύξηση στρατού ΝΑΤΟ στα σύνορα με Ρωσία

 


Η Βορειοατλαντική Συμμαχία εξετάζει την ανάπτυξη ταγμάτων στην Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία.
Η αμερικανική εφημερίδα «The Wall Street Journal» επικαλούμενη πηγές της ( όπως γράφει η βουλγαρική Μπλίτς), αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα από σχέδια της Συμμαχίας είναι η ανάπτυξη αρκετών ταγμάτων των 800 ή χιλίων στρατιωτών στην Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία.
Το σχέδιο έχει αναπτυχθεί έπειτα από έκκληση χωρών της ανατολικής Ευρώπης για περισσότερη παρουσία του ΝΑΤΟ στις χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης.
http://www.echedoros-a.gr

====================================================


Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-18, απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Ρόναλντ Ρέηγκαν», όταν δύο ρωσικά αεροσκάφη  αντιαεροπορικά μεγάλου βεληνεκούς- Τουπόλεφ, TU– 142, (γνωστά ως «Αρκούδα») πέταξαν σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από ένα ναυτικό μίλι από το αμερικανικό πολεμικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Ναυτικού, όπως δημοσιεύει το Ρόιτερ.
Το αμερικανικό ναυτικό αναφέρει ότι το περιστατικό για το οποίο κηρύχθηκε γενικός συναγερμός,  έγινε σε διεθνή ύδατα, ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού ναυτικού, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι οι πιλότοι και των δύο πλευρών συμπεριφέρθηκαν με επαγγελματισμό και τα δύο ρωσικά αεροσκάφη έπειτα από λίγο απομακρύνθηκαν από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο.
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι άλλοι εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, δήλωσαν ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι καινοφανές.
Τα TU– 142 (ρωσικά Ту-142), ανήκουν στην αεροπορία του πολεμικού ναυτικού και  είναι κατασκευασμένα για εντοπισμό και καταστροφή βαλλιστικών πυραύλων υποβρυχίων.
Πραγματοποιούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και έχουν ιδιαίτερο εξοπλισμό για εξερεύνηση των ωκεανών με σύστημα οπτικής η ηλεκτρονικής παρακολούθησης.
http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου