Ετικέτες

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ρωσία: Η πρώτη πτήση μεγάλης εμβέλειας για το T-50 (ΦΩΤΟ)

T-50-4_Sukhoi_03Την πρώτη του πτήση μεγάλης εμβέλειας πραγματοποίησε το τέταρτο πρωτότυπο (T-50-4) του ρωσικού μαχητικού πέμπτης γενιάς (PAK-FA) την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκευάστριας Sukhoi JSC.
Το μαχητικό απογειώθηκε από το Komsomolsk-on-Amur, στη ρωσική άπω ανατολή, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής για τα μαχητικά του τύπου (με την επωνυμία Y. A. Gagarin – KnAAZ), και προσγειώθηκε στο ερευνητικό ινστιτούτο πτήσεων M. M. Gromov, στο Zhukovsky, πλησίον της Μόσχας.

T-50-4_Sukhoi_05
Στο χειριστήριο (κόκπιτ) του T-50-4 βρισκόταν ο διακεκριμένος δοκιμαστής πιλότος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Bogdan, ο οποίος έχει τιμηθεί με τη διάκριση του «Ήρωα της Ρωσίας». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sukhoi η πτήση εκτελέστηκε ομαλά χωρίς την αναφορά προβλημάτων ή περιορισμού της απόδοσης των κινητήρων, των συστημάτων και του εξοπλισμού του μαχητικού.
T-50-4_Sukhoi_04Τον ενθουσιασμό του για την επιτυχημένη πτήση εκδήλωσε και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Rogozin, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: «Πρόκειται για σημαντικό κατόρθωμα! Το αεροσκάφος πέταξε 7.000 χιλιόμετρα, με προσγειώσεις στο Abakan και το Chelyabinsk καθοδόν προς τη ρωσική πρωτεύουσα».
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη πτήση του T-50-4 έγινε από το αεροδρόμιο Dzemgi στο Komsomolsk-on-Amur, στις 12 Δεκεμβρίου 2012, διήρκεσε 40 λεπτά και ήταν απόλυτα επιτυχής στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος δοκιμών. Μετά και την πτήση της 17ης Ιανουαρίου 2013, το T-50-4 από τον Μάρτιο του 2013 θα ενταχθεί στο πρόγραμμα κρατικών δοκιμών του τύπου στο Zhukovsky, μαζί με τα άλλα τρία πρωτότυπα. Μέχρι σήμερα από τις 29 Ιανουαρίου 2010 (ημερομηνία της πρώτης πτήσης του πρώτου πρωτοτύπου του T-50) έχουν διεξαχθεί περισσότερες από 200 δοκιμαστικές πτήσεις.
Παράλληλα ομαλά εξελίσσονται και οι εργασίες κατασκευής του πέμπτου πρωτότυπου του T-50 στο Komsomolsk-on-Amur. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας οι κρατικές πτητικές δοκιμές των οκτώ πρωτοτύπων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, ώστε το 2016 να αρχίσει η παραγωγή σειράς του μαχητικού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου