Ετικέτες

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η πατρίδα τιμά τους ήρωες του Ρούπελ


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την 74η επέτειο από την ημέρα κήρυξης του πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Ελλάδας, οργανώνει τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στους μαχητές του Ελληνικού Στρατού στα οχυρά του Ρούπελ και γενικότερα στη συμβολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην ηρωική Εθνική Αντίσταση του ελληνικού λαού.
Θέμα της εκδήλωσης: «Ιστορική μνήμη – Τεκμηριωμένη ενημέρωση για τις γερμανικές οφειλές». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ στις 12 το μεσημέρι και εντάσσεται στον κύκλο των πρωτοβουλιών του ΥΠΕΘΑ με τον γενικό τίτλο «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ» που συνδέεται με την διεκδίκηση από την Ελλάδα των γερμανικών οφειλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ
Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ – ΚΑΤΟΧΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ- ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ
– Θέμα: Ιστορική μνήμη – Τεκμηριωμένη ενημέρωση για τις οφειλές
– Τόπος: Κεντρική Αίθουσα «Καποδίστριας», 1ος όροφος ΥΠΕΘΑ
– Ώρα:12:00-13:30.
– Εισαγωγή και χαιρετισμοί από την πολιτική ηγεσία
– Χαιρετισμός από στρατιωτική ηγεσία
– Ομιλία για το χρονικό της ημέρας από τον Συνταγματάρχη ΠΒ Ιωάννη Γεμενετζή – Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού (‘10)
– Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού (15΄)
– Ομιλία εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Δημήτρη Αλευρομάγειρο , Αντιστράτηγο ε.α. (10΄)
– Απονομή αναμνηστικής πλακέτας προς αναγνώριση της προσφοράς του Εθνικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου