Ετικέτες

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Αναδιοργανώνει τις εφεδρείες ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς



ΣΆΒΒΑΤΟ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Αναδιοργανώνει τις εφεδρείες ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς


Στη διαταγή σημειώνεται σειρά από εκπαιδεύσεις από τις οποίες θα περάσουν όλοι οι έφεδροι και σε κάθε περίπτωση να αναλύεται ο σκοπός και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα (φωτ. αρχείου).
Στη διαταγή σημειώνεται σειρά από εκπαιδεύσεις από τις οποίες θα περάσουν όλοι οι έφεδροι και σε κάθε περίπτωση να αναλύεται ο σκοπός και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα (φωτ. αρχείου).

Λευκωσία: Αλλαγή της εικόνας που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της πλειοψηφίας των εφέδρων στρατιωτών επιχειρεί ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης. Με διαταγή του η οποία αποστάληκε σε όλες τις μονάδες και τα τμήματα επιστράτευσης, κατέστησε σαφές ότι επιβάλλεται η αναδιοργάνωση της εφεδρείας.


Ο Αρχηγός τονίζει στη διαταγή του ότι, η εφεδρεία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για εκπλήρωση της αποστολής της Ε.Φ. και υλοποίηση των επιχειρησιακών σχεδιασμών. Έτσι, επιβάλλεται η ουσιαστική και συνεχής εκπαίδευση των εφέδρων. Δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για το πρόγραμμα εκπαίδευσης κατά τις παρουσιάσεις εφέδρων.

Όπως σημειώνει στη διαταγή του, «από τη μέχρι τώρα εμπειρία, διαπιστώνεται ότι οι παρουσιάσεις των εφέδρων αποτελούν για τις πλείστες μονάδες συνήθη δραστηριότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις επιβαλλόμενη ανάγκη, κυρίως λόγω του περιορισμένου χρόνου παρουσίασης των εφέδρων και των πολλών υποχρεώσεων των μονάδων, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται χωρίς τη δέουσα σημασία και προετοιμασία.

«Αποτέλεσμα τούτου, είναι αφενός οι αντιδράσεις των εφέδρων και αφετέρου και κυρίως, η μη υλοποίηση στο μέγιστο βαθμό του σκοπού παρουσίασής τους. Δυστυχώς έχει επικρατήσει ευρέως σε εφέδρους η άποψη του “ασκόπου” για τις παρουσιάσεις τους, η οποία πρέπει να ανατραπεί με δικές μας ενέργειες. Δεν ευθύνονται οι έφεδροι γι' αυτή την αντίληψη», τονίζει ο Αρχηγός της Ε.Φ.

Στη διαταγή σημειώνεται σειρά από εκπαιδεύσεις από τις οποίες θα περάσουν όλοι οι έφεδροι και σε κάθε περίπτωση να αναλύεται ο σκοπός και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον Αρχηγό, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην πρακτική εξάσκηση όλων των εφέδρων.

Τέλος, ο Αρχηγός τονίζει ειδικά προς τους Διοικητές των μονάδων ότι επιδίωξη όλων θα πρέπει να είναι η μετάδοση και εμπέδωση στους εφέδρους, της φιλοσοφίας ότι η εκπαίδευση και γνώση μεγάλου φάσματος αντικειμένων, θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα επιβίωσης στη μάχη.
http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου