Ετικέτες

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Οι "εκτελεστές" του Πολυτεχνείου και οι "οφσάϊντ" νεκροί!

18.11.2013 | 00:01
undefined
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Χρόνο με το χρόνο η επέτειος του Πολυτεχνείου φθίνει. Η προσέλευση του κόσμου όλο και μικρότερη, το ίδιο και η πορεία που πολλές φορές στιγματίστηκε από βίαια επεισόδια. Όσοι συναισθηματικά αν και αγέννητοι ίσως τη περίοδο των γεγονότων θα ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής σ΄ όσους βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο το αποφεύγουν. Η προπαγάνδα του “μύθου του Πολυτεχνείου” και οι εμπνευστές της φαίνεται ότι κερδίζουν όλο και περισσότερα μέτρα . Πολλοί από τους υποστηρικτές αυτής της θεωρίας είναι νέοι ,πολύ νέοι και πολύ εύκολα υιοθετούν τη θεωρία του “μυθου” των μεγαλύτερων που υποτίθεται ότι ...έζησαν τα γεγονότα και τους διαβεβαιώνουν με στόμφο ότι “νεκροί στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν”. Δεν τους λένε φυσικά όλη την υπόλοιπη ιστορία. Γιατί το Πολυτεχνείο και η ιστορία του δεν είναι μόνο οι νεκροί του την ύπαρξη των οποίων αρκετοί αμφισβητούν.


Να επισημάνουμε λοιπόν σ΄ όλους αυτούς που πιθανότατα είναι και υποστηρικτές της άποψης ότι “μια χούντα χρειάζεται η Ελλάδα”, ότι αν αποφασίσουμε να “σβήσουμε” από την ιστορία την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τότε θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι από το 1940 το έπος και την αντίσταση στην κατοχή που ακολούθησε ,αυτό το Έθνος δεν έχει να παρουσιάσει ούτε μια στιγμή ομόψυχης αντίστασης! Τόσο απλά. Πιθανόν κάποιοι απ΄ αυτους να μην δέχονται ούτε και την αντίσταση στην κατοχή ,γιατί η ανιστόρητη ματιά τους τη θεωρεί πολύ ...αριστερή.

Το Πολυτεχνείο λοιπον δεν είναι μόνο οι νεκροί του και στα...πόσα μέτρα έξω απ΄ αυτό έπεσαν νεκροί άνθρωποι. Ίσως οι αρνητές τους να πρέπει να μας πουν μέχρι ποια απόσταση από το Πολυτεχνείο ...μετρούν οι νεκροί από σφαίρες. Μέχρι τη Μάρνης, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας,την Ομόνοια; Και να αποφασίσουμε ότι από την απόσταση που αυτοί θα καθορίσουν , όλοι οι άλλοι ήταν θύματα ... “οφσάϊντ”! Δεν μετρούν!


Και να αποφασίσουμε ότι από την απόσταση που αυτοί θα καθορίσουν , όλοι οι άλλοι ήταν θύματα ... “οφσάϊντ”! Δεν μετρούν!



Το Πολυτεχνείο δεν ήταν η Δαμανάκη, ο Λαλιώτης,η Μωροπούλου ,ο Τζουμάκας και όλοι όσοι κατηγορούνται ότι “εξαργύρωσαν” τη συμμετοχή τους στην εξέγερση.
Το τίμημα της “εξαργύρωσης” αργά ίσως το πληρώνουν.


Το Πολυτεχνείο δεν έριξε από μόνο του τη χούντα θίασο που είχε την εξουσία στη χώρα επτά χρόνια! Το Πολυτεχνείο όμως ήταν και κατά τη γνώμη μας πρέπει να παραμείνει πράξη αντίστασης ενός λαού που για τρία μερόνυχτα απαλλαγμένος από διαφορές και αντιθέσεις φώναξε ως εδώ. Οι χιλιάδες φοιτητές που βρέθηκαν μέσα σ΄ αυτό αλλά και τα εκατομμύρια των πολιτών που ανεξάρτητα από τη πολιτική τους τοποθέτηση στήριζαν με τη ψυχή και τα δάκρυά τους αυτά τα παιδιά ,ακούγοντας από τα ραδιοφωνάκια το σταθμό τους.

Το Πολυτεχνείο είναι η μοναδική πράξη αντίστασης που έχουμε να παρουσιάσουμε τα τελευταία 40 χρόνια. Αν σε κάποιους δεν αρέσει γενικώς η αντίσταση σε κάθε τι ολοκληρωτικό, είναι δικό τους πρόβλημα. Κι ας συνεχίσουν να μετρούν με τις μεζούρες του στα πόσα μέτρα από το Πολυτεχνείο χύθηκε αίμα. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να “σβήσουν” από τον ιστορικό μας χάρτη ένα γεγονός για το οποίο θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι.
 www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου