Ετικέτες

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Αντώνης Σαμαράς, ο αρχιερέας του ρουσφετιού


Ο Αντώνης Σαμαράς
“ Το βλαχοδημαρχιλίκι είναι σαν το Σύμπαν, δεν έχει όρια, κι έτσι ο αριστοκράτης του Άδωνι κατόρθωσε να ανακηρύξει παραμεθόριες τις επαρχίες της Καλαμάτας και της Μεσσήνης, δίπλα- δίπλα με τη Σάμο, τη Χίο, την Καστοριά, για να επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ οι επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί ”
Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Τι να σου κάνουνε οι γραμματιζούμενες γιαγιάδες και οι γραμματιζούμενοι θείοι, τι να σου κάνει το Κολλέγιο των Αθηνών, το Κολλέγιο του Άμχερστ και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Άμα το έχεις μέσα σου το βλαχοδημαρχιλίκι, βλαχοδήμαρχος θα είσαι, μέχρι να πας να συναντήσεις τον δημιουργό σου. Βλαχοδήμαρχος είναι ο Σαμαράς και ας τον λέει αριστοκράτη ο Γεωργιάδης. Και βλαχοδήμαρχος και ρουσφετολόγος και Καλοχαιρέτας και Γκρούεζας, όσο ψηλά κι αν ανέβηκε ο Αντωνάκης, παρέμεινε εσαεί πολιτευτάκος εκ Καλαμών.
Ως υπουργός Πολιτισμού προσπάθησε να το παίξει Χουντίνι και να μεταφέρει τον αρχαίο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Ηλείας, στην οποία ανήκε, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων της Μεσσηνίας, σκόνταψε όμως στην αρνητική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και έμεινε παγοκολόνα και μάλιστα δωρικού ρυθμού.
Πριν επιχειρήσει όμως τη μεταφορά του Απόλλωνα, είχε προπονηθεί μεταφέροντας στο νεοσύστατο Μουσείο της Ακρόπολης τη μισή Καλαμάτα. Οι μισοί σχεδόν από τους προσληφθέντες στο Μουσείο είχαν την ίδια καταγωγή με τον αρμόδιο υπουργό, γεγονός απολύτως φυσιολογικό, αφού ως γνωστόν το μισό του πληθυσμού της Ελλάδας, περίπου 5,5 εκατομμύρια νοματαίοι, κατοικεί στον νομό Μεσσηνίας. Οι αναλογίες τηρήθηκαν και το μόνο αρνητικό ήταν το γκριζάρισμα των αγαλμάτων από την τσίκνα της γουρουνοπούλας που σουβλιζόταν καθ’ εκάστην στο εστιατόριο του Μουσείου.
Μετά ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός και οι κρατικές υπηρεσίες πλημμύρισαν από Καλαματιανούς. Ο φονέας του Δημοσίου διόρισε τους κολλητούς τους σε κομβικές θέσεις, αρξάμενος από Διός, δηλαδή από την ΕΥΠ, όπου έβαλε ο αθεόφοβος τρεις Μεσσήνιους. Ο Θεόδωρος Δραβίλας, πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού επί Σαμαρά, διορίσθηκε διοικητής της ΕΥΠ, με υποδιοικητή τον Καλαματιανό δικηγόρο Παναγιώτη Κοντούλη και διοικητικό υποδιοικητή τον απόστρατο της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργο Καμαρινόπουλου, επίσης εκ Μεσσηνίας.
Μεσσήνιοι είναι ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ -του ΟΠΑΠ που μετέπειτα πωλήθηκε στον Μελισσανίδη- Κώστας Λουρόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής τηλεόρασης Γκίκας Μάναλης, που όταν την κλείσανε έγινε εκκαθαριστής και ο πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας Χρήστος Γιάνναρης. Σε όλα τα κρίσιμα πόστα του κράτους, στις μυστικές υπηρεσίες, στους φόρους, στο τραπεζικό σύστημα, στη δημόσια τηλεόραση, στις προμήθειες της Υγείας, παντού πατριωτάκια του πρωθυπουργού.
Το βλαχοδημαρχιλίκι είναι σαν το Σύμπαν, δεν έχει όρια, κι έτσι ο αριστοκράτης του Άδωνι κατόρθωσε να ανακηρύξει παραμεθόριες τις επαρχίες της Καλαμάτας και της Μεσσήνης, δίπλα- δίπλα με τη Σάμο, τη Χίο, την Καστοριά, για να επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ οι επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί. Εκτός κι αν το έκανε για να τιμήσει τον αγαπημένο του Μελιγαλά, τον οποίον γιόρταζε ακόμα και όταν η κυβέρνηση του Κων/νου Καραμανλή είχε απαγορεύσει τη συμμετοχή βουλευτών της Ν.Δ. στις εορτές του μίσους.
Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο.
 ΠΗΓΗ: avgi.gr
Από: http://www.periodista.gr/xfiles/item/7722.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου