Ετικέτες

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Πέθανε ο ιδρυτής της εταιρίας μινιατούρων Majorette



ΕΜΙΛ ΒΕΡΟΝ
Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Εμίλ Βερόν, ο ιδρυτής της εταιρείας που κατασκεύαζε τις διάσημες σε ολόκληρο τον κόσμο, μινιατούρες αυτοκινήτων Majorette.
Φωτογραφία: lepoint.fr
Φωτογραφία: lepoint.fr
Γεννημένος στις 25 Μαρτίου του 1925, ο επικεφαλής της επιχείρησης από την Λυών ξεκίνησε να ασχολείται με την βιομηχανία του παιχνιδιού ως διευθυντής της εταιρείας Norev (αναγραμματισμός για το επίθετό του Veron), την οποία ίδρυσε ο αδελφός του μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το 1961 ο ίδιος ο Εμίλ Βερόν ίδρυσε την εταιρεία Rail-Route Jouets, η οποία ύστερα από πέντε χρόνια μετονομάστηκε σε Majorette κι έγινε ο κυριότερος κατασκευαστής στη Γαλλία των αυτοκινήτων-μινιατούρες και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της εταιρείας Matchbox του Λονδίνου.
Παρότι οι περισσότερες μινιατούρες της ήταν γαλλικά αυτοκίνητα όπως Peugeot και Renault, η Majorette κατασκεύαζε και άλλης προέλευσης μινιατούρες, όπως των Αμερικανικών General Motors, Ford και Chrysler και των Ιαπωνικών Nissan και Toyota.

Φωτογραφία: lepoint.fr
Φωτογραφία: lepoint.fr
Τα προϊόντα της εταιρείας πωλούνται σε 60 χώρες, ενώ διαθέτει και θυγατρικές στη Γερμανία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Πορτογαλία, τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία και την Ιαπωνία.
Στα τέλη της δεκαετίας του 80, η εταιρεία άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και το 2003 εξαγοράστηκε από τον όμιλο Smoby και μετονομάστηκε σε Smoby-Majorette.
Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου