Ετικέτες

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μιστράλ για τη Ρωσία: ετέθη η τρόπιδα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Μιστράλ για τη Ρωσία: ετέθη η τρόπιδα

Τα δύο πρώτα Πλοία Προβολής Δυνάμεων και Διοίκησης (ΠΠΔΔ) Μιστράλ που ναυπηγούνται στη Γαλλία θα βαπτιστούν «Βλαδιβοστόκ» και «Σεβαστούπολη», δήλωσε την Τετάρτη στην Αγία Πετρούπολη ο αρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Βλαντιμίρ Vysotskii.

«Την 1 Φεβρουαρίου, θέσαμε την τρόπιδα του πρώτου πλοίου Μιστράλ στη ναυπηγική κλίνη των ναυπηγείων του Saint-Nazaire, Γαλλία. Οι Γάλλοι ονομάζουν αυτό το γεγονός «κοπή του πρώτου ελάσματος του πλοίου», δήλωσε ο Ναύαρχος Vysotskii.

Το πλοίο θα παραδοθεί στο ρωσικό Ναυτικό σε 36 μήνες, σημείωσε ο Ναύαρχος χωρίς να διευκρινίσει σε ποίο ρωσικό στόλο θα ενταχθεί το πρώτο ΠΠΔΔ made-in-FranceO Ρώσος υπουργός Άμυνας Σερντιούκοφ Αλέξανδρος είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι το πρώτο Μιστράλ θα παραδοθεί στον Στόλο του Ειρηνικού.
Ο διοικητής του Ναυτικού χαρακτήρισε ως ψευδείς τις αναφορές ότι το Μιστράλ θα ήταν ελικοπτεροφόρο και πλοίο νοσοκομείο. «Είναι ένα πλοίο προβολής δυνάμεων και διοίκησης», υπογράμμισε ο Ναύαρχος.

undefined

Με μήκος 199 μέτρων, εκτόπισμα 22.000 τόνων και ταχύτητα μεγαλύτερη των 18 κόμβων, το ΠΠΔΔ Μιστράλ είναι σε θέση να μεταφέρει έξι ελικόπτερα, τέσσερα σκάφη αποβίβασης ή δύο αερόστρωμνα πλοία μικρής χωρητικότητας. Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει οκτώ ελικόπτερα Ka-52k και οκτώ Ka-29.Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει, εκτός από τα 160 μέλη του πληρώματος του, ένα κομάντο των 450 ανδρών.

Τα δύο πρώτα πλοία αυτής της κατηγορίας για το Ρωσικό Ναυτικό θα ναυπηγηθούν στη Γαλλία προς 1,2 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο μιας σύμβασης που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2011 με τη γαλλική DCNS, το πρώτο πλοίο θα παραδοθεί το 2014 και το δεύτερο το 2015.

Οι γάστρες του τρίτου και του τέταρτου τύπου πλοία Μιστράλ θα ναυπηγηθούν από το ρωσικό εργοστάσιο Sevmach στο Severodvinsk, στη βόρεια Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου