Ετικέτες

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τουρκία: Εκλήθη ο πρεσβευτής της Ελβετίας


ΔΕΥΤΈΡΑ, 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Τουρκία: Εκλήθη ο πρεσβευτής της Ελβετίας

Η διπλωματία της Τουρκίας κάλεσε τον πρεσβευτή της Ελβετίας σήμερα και του επέδωσε διαμαρτυρία για την απόφαση της ελβετικής δικαιοσύνης να αρχίσει έρευνα για να διακριβωθεί εάν ο Τούρκος υπουργός ο οποίος είναι αρμόδιος για την ΕΕ παραβίασε το νόμο αρνούμενος την γενοκτονία των Αρμενίων, είπε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
"Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Ο απεσταλμένος εκλήθη να δώσει μια εξήγηση", είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ στο πρακτορείο Ρόιτερς. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, ο τούρκος υπουργός αρμόδιος για την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς είχε δηλώσει στα τέλη του περασμένου μήνα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και σε μια συναυλία στη Ζυρίχη ότι η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από σχεδόν έναν αιώνα δεν αποτελούσε γενοκτονία.

Ο νόμος που εφαρμόζεται στην Ελβετία καθιστά παράνομη την άρνηση γενοκτονίας. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Ζυρίχης είπε ότι Ελβετοί δικαστικοί άρχισαν προκαταρκτική έρευνα μετά από ειδοποίηση που έλαβε από οργάνωση ελβετο-αρμενίων για τις δηλώσεις του υπουργού.
http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου