Ετικέτες

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

«Η προδοσία των Κούρδων στο Κυπριακό»



ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΥΠΟ
«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟπου περιείχε ο φάκελος εκτυπώθηκε στη Γερμανία από όπου και μου απεστάλη. Ο συγγραφέας του ήταν δήθεν δημοσιογράφος. Το όνομά του Ρόνι Αλασορ. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ψευδώνυμο. Δραπέτευσε από την Τουρκία στην Ευρώπη και εκεί συμμετείχε στις δραστηριότητες των προδοτικών συμμοριών. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, γεννήθηκε στο χωριό Γκοβεντίκ της περιοχής Χίνις και δημοσιογραφεί στο εκφραστικό όργανο του ΡΚΚ στη Γερμανία. Εργάστηκε στην Ένωση Συντακτών του Κουρδιστάν. Ζει στη Νορβηγία. Πρόκειται για Κούρδο αλλά, όπως και οι άλλοι Κούρδοι, επειδή δεν γνωρίζει την κουρδική, το βιβλίο του είναι στην τουρκική. Θέμα του βιβλίου η Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο και περιέχει, όπως ισχυρίζεται, αφηγήσεις αριθμού Κούρδων που συμμετείχαν στην επιχείρηση και τιμήθηκαν με παράσημα ανδρείας και σήμερα ζουν στην Ευρώπη.

Διάβασα το βιβλίο από περιέργεια. Η ε/κ προπαγάνδα, η έχθρα προς τον Τούρκο και την Τουρκία έχει υπερβεί τα όρια. Ο συγγραφέας έχει πουληθεί σε τέτοιο βαθμό στους Ε/κ που αποκαλεί την Γκίρνε Κυρήνεια, τη Λεφκόσε Λευκωσία και γενικά χρησιμοποιεί τα ελληνικά τοπωνύμια.

Από τον πρόλογο αρχίζει η έχθρα προς την Τουρκία. Λέγει «η κατάληψη της Λευκωσίας ήταν ανελέητη. Το 1570, 20.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους Οθωμανούς μέσα σε μια μέρας» στη συνέχεια φθάνει στο 1974 και περιγράφει τον αρχηγό της ΕΟΚΑ, της οργάνωσης αυτής που σκότωσε πολλούς Τούρκους, ως «ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου, ο συνταγματάρχης Γρίβας, υπηρέτησε ως αξιωματικός στη Μικρά Ασία».

Ιδού μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο του Κούρδου που είναι ποτισμένο με έχθρα κατά της Τουρκίας:
- Οι Τούρκοι πήγαν και κατέλαβαν τα εδάφη ξένων, σκότωσαν κόσμο, βίασαν μικρούς και μεγάλους, λεηλάτησαν, έκαναν πλιάτσικο και μέσω του χασάπη Ραούφ Ντενκτάς ανακήρυξαν κράτος.
-Αυτοί βίασαν και Τ/κ γυναίκες ενώ διακόρευσαν και δύο μικρά Τουρκόπουλα.
-Κατά τη μεταφορά των αιχμαλώτων με πλοίο στα Αδανα, 10 αιχμαλώτους τους ρίξαμε στη θάλασσα. Οι γενναίοι Ε/κ αντέδρασαν.
-Όταν αποβιβαστήκαμε στην Κύπρο, οι Τ/κ αντέδρασαν, μας ύβριζαν και μας έλεγαν να ξεκουμπιστούμε. Πολλοί Τ/κ δραπέτευαν στον ε/κ τομέα.
-Την τυραννία που υπέστησαν οι Τ/κ από τους εισβολείς Τούρκους δεν την έζησαν προηγουμένως. -Σε ένα χωριό είδαμε μια ηλικιωμένη Ε/κ που πότιζε τα λουλούδια της. Ένας Τούρκος από τη Θράκη πυροβόλησε και τη σκότωσε.
-Στα Αδανα σκάψαμε λάκκους στους οποίους θάψαμε πέραν των 700 Ε/κ αιχμαλώτων.
-Οι Τούρκοι αξιωματικοί και οπλίτες λεηλατούσαν τα πάντα. Ακόμη και τα πτώματα.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, όσοι προέβησαν σε αποκαλύψεις στη Γερμανία, ζήτησαν να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους.

Υπάρχει όμως και κάποιος που προέβη σε δηλώσεις αποκαλύπτοντας το όνομά του. Είναι ο γνωστός μας Γιαλτσίν Κουτσιούκ. Αν και δεν πρόκειται για άτομο το οποίο πρέπει να λάβεις σοβαρά τις δηλώσεις του, προβαίνει και αυτός σε κάποιες ιστορικές πραγματικότητες. Ο Γιαλτσίν την εποχή εκείνη υπηρετούσε στον τουρκικό στρατό με τον βαθμό του ανθυπασπιστή. Με τη μονάδα του βρέθηκε στο νησί και να τι δηλώνει:
«Είναι αδύνατο να περιγράψω εδώ όλες μου τις αναμνήσεις από την Κύπρο. Θα εκδώσω βιβλίο στην ελληνική με τις αναμνήσεις μου και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετήσει τους Ελληνες. Είμαι αυτόπτης μάρτυρας των επιθέσεων, δολοφονιών, λεηλασιών κατά των Ε/κ πολιτών. Θέλω να περιγράψω στους Ε/κ το πραγματικό πρόσωπο της εισβολής. Θέλω να σκεφθείτε το πώς συμπεριφέρθηκαν οι Τούρκοι στρατιώτες μπροστά στα πολυτελή αντικείμενα των πλούσιων ε/κ σπιτιών… Μεγάλος αριθμός Τούρκων αξιωματικών ήταν άπονοι και λαφυραγωγοί κυρίως οι φασίστες της άκρας δεξιάς. Τούρκοι αξιωματικοί, λοχίες, δεκανείς. Ενώ αναπαυόμουν σε κάποιο χωριό, άκουσα πυροβολισμούς. Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν μια ανάπηρη ηλικιωμένη γυναίκα η οποία δεν είχε σώας τας φρένας. Ο λοχαγός τους συνεχάρη ενώ εγώ λογομάχησα μαζί του.

Όταν οι αξιωματικοί ήθελαν να κάνουν έρωτα με Τ/κ γυναίκες, αυτές τους έλεγαν «έλα το βράδυ στο σπίτι μου, αλλά εμείς δεν έχουμε ψυγείο, τηλεόραση».

Ο Ραούφ Ντενκτάς ήταν άνθρωπος του γραφείου ειδικού πολέμου και το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επίλυση του Κυπριακού. Ενόσω ζει αυτός ο άνθρωπος δεν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη στο νησί».
Αυτά μας λέει ο Γιαλτσίν ο οποίος πρόσφατα αποκαλούσε τον Οτσαλάν «αδελφέ Άπο», ενώ στο Παρίσι παρουσιαζόταν υπέρμαχος του Κουρδικού και στη συνέχεια ήλθε στην Τουρκία και φυλακίστηκε. Προβαίνει όμως και σε μια άλλη αποκάλυψη: «Υπηρετούσα στον 2ο λόχο της μηχανοκίνητης ταξιαρχίας τεθωρακισμένων. Με τους υπό των διαταγών μου στρατιώτες κατέλαβα την Αμμόχωστο».

Γεια σου, ρε Γιαλτσίν. Αν δεν ήσουν εσύ η επιχείρηση της Κύπρου θα αποτύγχανε. Έφεδρε ανθυπασπιστή, πορθητή της Αμμοχώστου Γιατσίν Κουτσιούκ. Η πατρίδα σε ευγνωμονεί.
Αγαπητοί αναγνώστες. Σας παρουσίασα αποσπάσματα από βιβλίο που, εν ονόματι του κουρδισμού, στρέφεται κατά της Τουρκίας και των Τούρκων. Συγγραφέας του είναι ένας Κούρδος απατεώνας ο οποίος ισχυρίζεται ότι ονομάζεται Ρόνι Αλασόρ. Είναι σίγουρο ότι το βιβλίο εκδόθηκε με ε/κ χρηματοδότηση εξ ου και επαινεί τους Ε/κ και καταφέρεται κατά των Τούρκων τους οποίους περιγράφει ως λαφυραγωγούς, άτιμους, βιαστές, φοβητσιάρηδες, βάρβαρους.
Τα άτομα αυτά είναι πουλημένα. Με τον μανδύα του κουρδισμού αραδιάζουν σωρεία ψεμάτων. Υπάρχουν τα παρακλάδια τους και στην ΤΔΒΚ όπου παίζουν το ίδιο παιγνίδι. Αιδώς Αργείοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου