Ετικέτες

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

MarketWatch: “Αφήστε τους Έλληνες να φάνε μπακλαβά!”


MarketWatch: “Αφήστε τους Έλληνες να φάνε μπακλαβά!”

«Ο Αριστοτέλης θα ήταν περήφανος!». Με αυτή τη φράση αρχίζει το άρθρο του Brett Arends στο MarketWatch και συνεχίζει λέγοντας ότι οι Έλληνες προχώρησαν ένα βήμα πέρα από το θεατρικό κατεστημένο της αρχαιότητας, οπότε και δεν συνδυαζόταν το δράμα με την κωμωδία, καταφέρνοντας να στήσουν ταυτόχρονα ένα δράμα και μια φάρσα μαζί. Γελώντας ειρωνικά, ο συντάκτης επισημαίνει την γκάφα του Έλληνα πρωθυπουργού να ζητήσει δημοψήφισμα κατόπιν εορτής και παράλληλα να μην έχει αναφέρει τίποτα για την πρόθεσή του στον υπουργό Οικονομίας της χώρας.
Πολλοί αναλυτές, Έλληνες και ξένοι, ανάμεσα τους και ο Kώστας Πάρης, ανταποκριτής του Dow Jones, πιστεύουν ότι δύσκολα θα κερδίσει το στοίχημα που έβαλε ο Παπανδρέου και πως ταυτόχρονα ρισκάρει πολλά. Ο Arends κάνει λόγο για «μονόλογο» του Παπανδρέου σε μία χαοτική ατμόσφαιρα. Τονίζει δε πως η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη την Ελλάδα και υπογραμμίζει ότι τα νούμερα μίλησαν μόλις εχθές, με την Ευρώπη, τελικά, να χάνει περισσότερα χρήματα από ότι εάν διέγραφαν το χρέος.
Αφήστε, λέει ο Arends, τους επενδυτές και όσους ευθύνονται για την κρίση να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και εγγυηθείτε ασφάλεια στους καταθέτες.
Οι υπόλοιποι, ας φάνε μπακλαβά!
Διότι, εάν η Ελλάδα κουνήσει το μαντήλι στο ευρώ, οι διακοπές στα ελληνικά νησιά, το ουζάκι, τα γλυκά και το ελαιόλαδο θα ξαναείναι σε τιμή ευκαιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου