Ετικέτες

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ειδοποιήθηκε το Κογκρέσο για την πώληση τριών μεταχειρισμένων AH-1W στην Τουρκία


Ειδοποιήθηκε το Κογκρέσο για την πώληση τριών μεταχειρισμένων AH-1W στην Τουρκία

Η Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας (DSCA) των ΗΠΑ ειδοποίησε στις 28 Οκτωβρίου 2011 το Κογκρέσο για πιθανή Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS) στην Τουρκία τριών επιθετικών ελικοπτέρων AH-1W Super Cobra και συναφών υλικών και υπηρεσιών, με εκτιμώμενο κόστος $111 εκατ
.
Η πώληση περιλαμβάνει 7 αξονοστρόβιλους κινητήρες Τ700-GE-401, 6 εγκατεστημένους και έναν εφεδρικό, επιθεωρήσεις και μετατροπές, ανταλλακτικά συντήρησης και επισκευής, εκπαίδευση προσωπικού και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, τεχνική βιβλιογραφία, υπηρεσίες προσωπικού μηχανικής, τεχνικής και εφοδιαστικής υποστήριξης της κυβέρνησης των ΗΠΑ και αναδόχων, καθώς και λοιπά συναφή στοιχεία εφοδιαστικής υποστήριξης.
Η πώληση θα απαιτήσει την παρουσία περί των 5 αντιπροσώπων αναδόχου στην Τουρκία, για εκπαίδευση διάρκειας μέχρι 90 ημερών επί των διαφορών μεταξύ τουρκικών AH-1W και εκείνων του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC). Τα τρία AH-1W θα πωληθούν στην Τουρκία από το απόθεμα του USMC.
Υπενθυμίζεται πως στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Φρανκ Ρικιαρντόνε δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους πως η Ουάσινγκτον συμφώνησε για την παράδοση τριών επιθετικών ελικοπτέρων AH-1W Super Cobra στην Τουρκία, τα οποία απαιτούνται επειγόντως για τις επιχειρήσεις κατά του κουρδικού ΡΚΚ. Παράλληλα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως θα αποκτηθεί αριθμός Μη-επανδρωμένων Εναερίων Οχημάτων (UAV) επιτήρησης MQ-1 Predator από τις ΗΠΑ, πάντα για χρήση κατά του ΡΚΚ. Υπενθυμίζεται πως η Ουάσινγκτον απέρριψε το προηγούμενο αίτημα της Άγκυρας για MQ-1 και οπλισμένα MQ-9 Reaper προ τριών ετών. Οι δύο πρόσφατες αποφάσεις της Ουάσινγκτον θεωρούνται ανταλλάγματα στην Άγκυρα για την αποδοχή της εγκατάστασης του αντιβαλλιστικού ραντάρ ΤΡΥ-2 σε τουρκικό έδαφος. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Στρατός διαθέτει μόνον 6 δικινητήρια AH-1W μετά από απώλειες τεσσάρων από τα 10 αρχικά, ενώ τα παλαιότερα μονοκινητήρια ΑΗ-1P/S θεωρούνται περιορισμένων επιδόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου