Ετικέτες

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΚ από Γερμανία. Οι πειθαρχημένοι θα τιμωρούν τους απείθαρχους…


ΣΟΚ από Γερμανία. Οι πειθαρχημένοι θα τιμωρούν τους απείθαρχους…

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Δεκεμβρίου 2, 2011
Είτε στρεφόμαστε όλοι οι υπόλοιποι ευρωπαίοι κατά των γερμανικών σχεδίων είτε όχι, η Γερμανία τη δουλειά της.  Αφού έφερε μια ολόκληρη Ευρώπη στα πρόθυρα κατάρρευσης, τώρα παρουσιάζεται ως η μόνη αναγκαία λύση. Όπως ακριβώς έκανε και ο κ. Παπανδρέου δηλαδή. Αφού έφτασε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αναγκαστικά παρουσιαζόταν ως η μόνη λύση, αφού κανείς άλλος φέρελπις ηγέτης δεν ήθελε να πάρει την καυτή πατάτα.
Σήμερα λοιπόν η κ. Μέρκελ παρουσίασε στο γερμανικό κοινοβούλιο (πως λέμε ελληνικό; καμία σχέση), το περίγραμμα των γερμανικών θέσεων που θα υποβάλλει και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Για να γίνουν φυσικά δεκτές αυτές οι θέσεις η κ. Μέρκελ ακολουθεί τη γνωστή μέθοδο του τρόμου. Έτσι λοιπόν…. σπεύδει να φοβίσει τους λαούς της Ευρώπης λέγοντας ότι η επίλυση της κρίσης θα διαρκέσει πολλά χρόνια. 

Ουσιαστικά επανέλαβε τις γνωστές γερμανικές θέσεις. Δηλαδή, όχι ανάμιξη της ΕΚΤ, όχι ευρωομόλογα κ.λ.π., αλλά μόνο γερμανική πειθαρχία. Επανέλαβε δηλαδή την ανάγκη για αλλαγή των συνθηκών ώστε να υπάρξει θεσμική κατοχύρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, με γερμανικό έλεγχο των κρατικών προϋπολογισμών και αυτόματες κυρώσεις στους παραβάτες. Μάλιστα προανήγγειλε ότι τα κράτη – παραβάτες θα παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προφανώς για να δίνεται νόμιμα το δικαίωμα στα πειθαρχημένα κράτη (π.χ. την Γερμανία) να τιμωρούν τα απείθαρχα. 
Με την δικαιολογία της ανάγκης να μπει ένα χρεόφρενο, όπως είπε η κ. Μέρκελ, ουσιαστικά προανήγγειλε την ίδρυση μιας τρίτης ταχύτητας  στην Ευρώπη κάποιων πειθαρχημένων κρατών, με περιορισμένη άμεση αλλαγή των συνθηκών.  
Αυτή είναι η Ευρώπη που οραματίζεται η Γερμανία. Κάποια πειθαρχημένα κράτη, θα τιμωρούν τα απείθαρχα και προφανώς θα τους παίρνουν τις περιουσίες, εάν δεν υπακούουν και δεν εξαθλιώνουν τους λαούς τους, κατά τις επιταγές της Γερμανίας.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου