Ετικέτες

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Παραλήρημα από τον Κινέζο Υποστράτηγο Zhang Zhaozhong: Η Κίνα θα κάνει μέχρι και Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για χάρη του Ιράν!


Παραλήρημα από τον Κινέζο Υποστράτηγο Zhang Zhaozhong: Η Κίνα θα κάνει μέχρι και Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για χάρη του Ιράν!

“Καθηγητής του Κινεζικού Πανεπιστημίου Εσωτερικής Άμυνας δεν δίστασε σε δηλώσεις του να υπερασπιστεί το Ιράν και να κατηγορήσει τις ΗΠΑ που στέλνουν ανοιχτά της Συρίας το αεροπλανοφόρο “George HW Bush” που μπορεί κάλλιστα να οξύνει τις αντιπαραθέσεις αλλά και την όλη κατάσταση” όπως περιγράφεται στο βίντεο.
“Σύμφωνα με το NDTV, έναν από τους Κινεζικους σταθμούς ειδήσεων με έδρα ωστόσο εκτός της Κίνας, σχολιάζει ότι το ενδεχόμενο επίθεσης των ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν είναι σοβαρή πρόκληση για τα συμφέροντα της Κίνας. Ο ίδιος ο Κινέζος Υποστράτηγος Zhang Zhaozhong σχολίασε με υπερβολή …ότι η Κίνα δεν θα διστάσει να προστατεύσει το Ιράν ακόμη και αν χρειαστεί να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο”.
Από την πλευρά του ο επίσης Κινέζος καθηγητής Xia Ming σχολιάζει παραφράζοντας τον Zhaozhong, επισημαίνει πως τελικά ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να γίνει τελικά αποκλειστικά και μόνο για εσωτερική κατανάλωση της Κίνας.
Ορισμένα σημεία άξια αναφοράς:
1. Η Κίνα δεν καταδίκασε την επίθεση των Ιρανών στη Βρετανική Πρεσβεία.
2. Τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία έχουν καταστήσει σαφές ότι θα ασκήσουν βέτο σε οποιαδήποτε προσπάθεια στρατιωτικής πρωτοβουλίας υπό την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών εναντίον του Ιράν.
Διευκρίνιση: Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Κινέζου υποστράτηγου σε κάθε περίπτωση είναι ακραίες, ωστόσο πρέπει να αντιληφθούμε και το κοινό που απευθύνεται. Ο φανατισμός υποβόσκει σε κάθε περίπτωση στην Κίνα ενώ οι δηλώσεις εντυπωσιασμού που δεν ακολουθούνται εκ των υστέρων με πράξεις αν μη τι άλλο “πουλάγανε” ανέκαθεν ανεξαρτήτως σε ποια χώρα βρισκόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου