Ετικέτες

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, επανέλαβε ο Στ.Δήμας στον Β.Γέρεμιτς


Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, επανέλαβε ο Στ.Δήμας στον Β.Γέρεμιτς


Από τη συνάντηση του κ. Δήμα με τον Βουκ Γέρεμιτς.
Από τη συνάντηση του κ. Δήμα με τον Βουκ Γέρεμιτς.
Αθήνα: Συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του, Βουκ Γέρεμιτς, είχε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας. Κατά τη συνάντηση οι δύο υπουργοί μίλησαν με θερμά λόγια για τις διμερείς σχέσεις, ενώ ο κ. Δήμας τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.


Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, υποδεχόμενος τον κ. Γέρεμιτς, τονίσε τους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων.

Για τον απευθείας διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου-Πρίστινας ανέφερε ότι η Αθήνα στηρίζει αυτή τη διαδικασία, ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου και ότι θα ακολουθήσουν και άλλα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αναφορικά με τα επεισόδια στο βόρειο Κόσοβο εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να αποθαρρύνονται αυτού του είδους οι επιθέσεις και ότι η σερβική κυβέρνηση εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του ο κ. Γέρεμιτς ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν διαφορές απόψεων όταν πρόκειται για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας - Σερβίας αλλά και για τις σχέσεις της ευρύτερης περιοχής μας και της Ευρώπης».

Πρόσθεσε ότι η σημερινή συγκυρία δεν είναι η πρώτη κρίση που πλήττει τα Βαλκάνια, «ασφαλώς δεν θα είναι και η τελευταία, όμως, ένα κοινό σημείο ήταν ότι Ελλάδα και Σερβία ήταν πάντοτε στην ίδια πλευρά».

Εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η διεύρυνση δεν βρίσκεται στο τραπέζι των αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Όταν πρόκειται όμως για τους φίλους μας στην Ελλάδα, για τους συναδέλφους μας εδώ, θέλω ακόμα μία φορά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την αμέριστη συμπαράσταση προς την κατεύθυνση αυτή» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας τόνισε ότι η Σερβία είναι αφοσιωμένη στην ειρήνη, στη συνέχιση των προσπαθειών και στο δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου