Ετικέτες

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Κατάρριψη μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους ισχυρίζεται το Ιράν




Μη επανδρωμένο αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος ισχυρίζεται ότι κατέρριψε ο ιρανικός στρατός στα ανατολικά της χώρας όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός του Ιράν Al-Alam μετέδωσε την Κυριακή, επικαλούμενος ανώνυμη στρατιωτική πηγή, ότι πρόκειται για ένα αεροσκάφος τύπου RQ-170 Sentinel.

«Το κατασκοπευτικό, το οποίο καταρρίφθηκε με μικρές ζημιές, αναχαιτίστηκε από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις», πρόσθεσε ο σταθμός. Την είδηση μετάδωσε και το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν Fars. Στρατιωτική πηγή του Ιράν, απείλησε με αντίποινα «ακόμα και εκτός συνόρων» για την παραβίαση του εναέριου χώρου του.
«Η απάντηση του στρατού του Ιράν στην παραβίαση του εναέριου χώρου μας από το αμερικανικό κατασκοπευτικό, δεν θα περιορίζεται πλέον στα σύνορα του Ιράν» δήλωσε η στρατιωτική πηγή στο σταθμό Al Alam.
Η κατάρριψη αυτή ήρθε την ώρα που το Ιράν έχει δεχθεί διεθνή πυρά για την διπλή εισβολή στην βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη την Τρίτη, αφότου το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επιβάλει κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα του Ιράν για διασυνδέσεις με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου