Ετικέτες

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Γιάμελ, το χωριό όνειδος της Γερμανίας που κατοικείται μόνο από ναζιστές [εικόνες]

Γιάμελ, το χωριό που κατοικείται μόνο από ναζιστές [εικόνες]

Αν η τοιχογραφία μιας εξιδανικευμένης οικογένειας της Αριας Φυλής και η επιγραφή «Το χωριό Γιάμελ είναι ελεύθερο, κοινωνικό, εθνικό» δεν σε πονηρεύσει, αν τα ροτβάιλερ που γαβγίζουν αδιάκοπα στη θέα μιας άγνωστης φυσιογνωμίας και οι γυναίκες που βρίζουν δεν σε βάλουν στο νόημα, οι οργισμένες ιαχές των ανδρών «πηγαίνετε πίσω στη Δύση», θα σας πείσουν.

Στο Γιάμελ, ένα χωριό της ανατολικής Γερμανίας, οι ξένοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Ισως γι’ αυτό και οι κάτοικοι κάνουν εξάσκηση στη σκοποβολή σε στόχους που υπάρχουν πάνω στα δέντρα. Για παν ενδεχόμενο.
Της παραπάνω, όχι ακριβώς φιλόξενης, υποδοχής έτυχε το συνεργείο της Daily Telegraph που επισκέφτηκε το χωριό για τις ανάγκες ρεπορτάζ. Το Γιάμελ έχει γίνει διάσημο για έναν και μόνο λόγο. Ολοι ή σχεδόν όλοι οι κάτοικοί του είναι λάτρεις του Τρίτου Ράιχ. Ναζιστές. Νοσταλγοί της Μεγάλης Γερμανίας που ξεσηκώθηκαν όταν δικαστήριο τους ανάγκασε να κατεβάσουν μια άλλη επιγραφή που έδειχνε τη γενέτειρα του Χίτλερ. Οσοι δεν ενστερνίζονται τα πιστεύω της πλειοψηφίας υποφέρουν. Πέφτουν θύματα παρενόχλησης και βανδαλισμών.
Το χωριό των ναζί βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της χώρας και αντικατοπτρίζει πλήρως την άνοδο της ακροδεξιάς στις φτωχές περιοχής της Γερμανίας. Τα μέλη αυτής της κλειστής κοινωνίας δηλώνουν περήφανοι για τα ακροδεξιά ναζιστικά τους φρονήματα. Κάνουν συγκεντρώσεις προς τιμή του Χίτλερ και φωνάζουν Heil μαζεμένοι γύρω από φωτιές.
Ο στόχος τους είναι να συμβάλουν σε μια εθνική ανατροφή μακριά από τις mainstream τάσεις της υπόλοιπης Γερμανίας. Το χωριό βρίσκεται κοντά στα κεντρικά γραφεία του ακροδεξιού κόμματος που πήρε 6% στις τοπικές εκλογές. Εξέχων στέλεχος του Γιάμελ και εκλεγμένος πολιτικός της ακροδεξιάς, ο Σβεν Κρούγκερ είναι ένας από αυτούς που προέτρεψαν τους νεοναζιστές να μετακομίσουν στο Γιάμελ και να δημιουργήσουν τη δική τους έδρα κι ένας από εκείνους που λένε ότι απεχθάνονται τη βία. Η παλιά καταδίκη του για παράνομη κατοχή όπλων είναι μια λεπτομέρεια που δεν φαίνεται ικανή να του χαλάσει την ιστορία…
Η επιγραφή στην είσοδο του χωριού

Τα ροτβάιλερ που προειδοποιούν τους ξένους
undefined
«Εδώ κρατάμε το λόγο μας», γράφει η επιγραφή

Η επιγραφή έξω από το γραφείο του Σβεν Κρούγκερ που λέει «καλύτερα νεκρός παρά σκλάβος»
undefined
Πηγή: Γιάμελ, το χωριό όνειδος της Γερμανίας που κατοικείται μόνο από ναζιστές [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/106203#ixzz2TrPq769q

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου