Ετικέτες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Μισή ώρα μετά τη δολοφονία Φύσσα, ο Μιχαλολιάκος γνώριζε τα πάντα


Παππάς και Παναγιώταρος έτρεχαν να αδειάσουν τα σπίτια τους με φορτηγά
01/10/201309:11undefined

«Φωτιά» πήραν τα τηλέφωνα της ηγεσίας της ΧΑ το μοιραίο βράδυ

Μισή ώρα το αργότερο αφότου ο Παύλος Φύσσας υπέστη τις φονικές μαχαιριές, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ήξερε για τη δολοφονία, όπως αποκαλύπτεται από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων που αντάλλαξαν βουλευτές και στελέχη της οργάνωσης εκείνη τη μοιραία νύχτα. Η ιεραρχία ακολουθήθηκε κατά γράμμα… Όπως περιγράφουν οι μάρτυρες, η οργάνωση λειτούργησε κατά τα στρατιωτικά πρότυπα. Αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ως όφειλε ενημέρωσε τον βουλευτή-υπεύθυνο για την περιοχή Γιάννη Λαγό.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πριν και μετά τη δολοφονία του 34χρονου (συγκεκριμένα από το διάστημα 21:20 έως 02:40) ο Γιάννης Λαγός μιλά στο τηλέφωνο με τον Νίκο Πατέλη (πυρηνάρχης της ΧΑ στη Νίκαια) συνολικά 34 φορές.
Ο Λαγός, δε, το επίμαχο βράδυ καλεί δύο φορές στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.
Μάλιστα μόλις 40 λεπτά μετά τη δολοφονία -στις 00:37- ο Μιχαλολιάκος στέλνει γραπτό μήνυμα στον Λαγό, προφανώς ζητώντας ενημέρωση την οποία έχει σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα αργότερα.
Και τα τηλεφωνήματα συνεχίζονται και την επόμενη ημέρα με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Γ.Δ., να τηλεφωνεί στις 11:31 στον Ρουπακιά, ο οποίος ενώ αρχικά δεν απαντά, τρία λεπτά αργότερα τον καλεί πίσω. Ο δε Πατέλης, πάντα σύμφωνα με στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, τηλεφωνεί στον ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο 14 φορές σε σταθερό τηλέφωνο.
Παππάς και Παναγιώταρος έτρεχαν να αδειάσουν τα σπίτια τους με φορτηγά
Εντύπωση προκαλούν καταθέσεις γειτόνων των Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο βουλευτές «άδειασαν» τα σπίτια τους μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ ξεκινούσε η δικαστική διερεύνηση στον Άρειο Πάγο για τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Στη μαρτυρική κατάθεση του, πρόσωπο που διέμενε πάνω από το σπίτι του Χρήστου Παππά ανέφερε ότι την περασμένη Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου (ημέρα που διατάχθηκε η δικαστική έρευνα), αιφνιδιαστικά ο βουλευτής με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους φορτώσανε τα πράγματα από το διαμέρισμά τους στη Μιχαήλ Γρηγορίου, αριθμός 21, σε τρία φορτηγά και μετακόμισαν.
Αντίστοιχα, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια σπιτιού που νοίκιαζε ο Ηλίας Παναγιώταρος στου Παπάγου, ο βουλευτής στις 21 Σεπτεμβρίου εγκατέλειψε το διαμέρισμα χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Π.Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου