Ετικέτες

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η Τουρκία επιστρέφει τρία UAV στο Ισραήλ… όχι τα Heron




undefined
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία προμηθεύθηκε το 2007 από το Ισραήλ προτίθεται να επιστρέψει η Άγκυρα, ισχυριζόμενη… με κάποια καθυστέρηση είναι η αλήθεια, ότι παρουσίασαν προβλήματα στις επιδόσεις τους… Πρόκειται για τρία UAV τύπου Aerostar της εταιρίας Aeronautics που είχε προμηθευτεί έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων.
Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Defense News με τον συντάκτη της να αρθρογραφεί για το θέμα και στον τουρκικό Τύπο. Τα συγκεκριμένα UAV τα προμηθεύτηκαν οι Τούρκοι για να καλύψουν το κενό ανάμεσα στα μικρού βεληνεκούς UAV που διαθέτει και τα 10 Heron που είχε προμηθευτεί επίσης από το Ισραήλ το 2010, με σκοπό να βοηθήσουν στη εξουδετέρωση των μαχητών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).


Τώρα οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι παρουσίασαν μεγάλα προβλήματα, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, η ισραηλινή πλευρά δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτε επισήμως για το θέμα αυτό από τις τουρκικές αρχές. Η πιθανότητα οι δυο πλευρές να καταλήξουν στα δικαστήρια είναι υψηλή, αφού σαν να είναι λίγο μεγάλο διάστημα τα τρία χρόνια για να ισχυριστεί ο χρήστης ότι αυτό που παρέλαβε δεν ήταν τελικά και τόσο καλό.
Είναι πολύ πιθανό, η πραγματική ερμηνεία της υπόθεσης να κρύβεται στη γενικευμένη επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στα δυο κράτη και οι σαφείς κινήσεις κλιμάκωσης από την πλευρά του Ερντογάν, όπως η έναρξη της δίκης των Ισραηλινών αξιωματικών που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο με το «Μαβί Μαρμαρά» την ερχόμενη Τρίτη, αλλά και η εκδήλωση πρόθεσης πραγματοποίησης επίσημης επίσκεψης στη Γάζα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου