Ετικέτες

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Βασιλική …σεναριολογία!


20131125-095639.jpgΓράφει η Θάλεια Χούντα
Η ¨λαοπρόβλητη¨ κυβέρνηση μας έχει καταλάβει απολύτως, ότι είναι κοντά το τέλος της και μετέρχεται κάθε τεχνάσματος, που μπορεί κάποιος να φανταστεί. Αφού έχει επιστρατεύσει τον φόβο, τον εκβιασμό, την … καλοσύνη και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την κοινωνική οργή εναντίον της, θυμήθηκε τώρα και την Βασιλική οικογένεια!
Είχαμε δύο κρούσματα, που αξίζει να τα δούμε προσεκτικά. Το πρώτο, ο Κωνσταντίνος με συνέντευξή του βάλλει κατά του φαινομένου της βίας και ζητά να τεθούν εκτός Βουλής τα σχετικά κόμματα που την στηρίζουν. Η συνέντευξη δόθηκε σε εφημερίδα του Ψυχάρη!

Το δεύτερο, κυκλοφορεί ευρέως η μόνιμη εγκατάσταση του Νικόλαου – παιδιού του Κωνσταντίνου – στην Αθήνα, οι στενές φιλίες του με βιομηχάνους, εφοπλιστές και την οικογένεια της Γιάννας Αγγελοπούλου και οι ¨σοβαρές¨ σκέψεις του να ηγηθεί πολιτικού κόμματος, με προτεινόμενες λύσεις σε όλους τους τομείς.
Με απλά λόγια, η συνέντευξη και οι πληροφορίες αυτές:

Α. Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι προέρχονται από την καταρρέουσα Ν.Δ. και προ του φόβου των ποσοστών τόσο των δικών της όσο και της Χρυσής Αυγής.
Β. Είναι αρκετά αργά, για να θυμηθεί ο Κωνσταντίνος την πολιτική βία ή την όποια βία στην σημερινή της μορφή. Είναι σίγουρος, ότι θέλει να κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν και την έννοια της πολιτικής βίας ή όποιας άλλης βίας; Μήπως είναι καλύτερα να συνεχίσει να αναπαύεται και να περιμένει ακόμη μήπως … κτυπήσει το τηλέφωνο και τον καλέσουν; Το δε ενδιαφέρον του για το Κοινοβούλιο, δεν είναι λίγο όψιμο;
Γ. Βεβαίως ο Κωνσταντίνος δεν ανέφερε, εάν εντάσσει στην πολιτική βία και την καταστρατήγηση του Συντάγματος, για να περάσουν τα Μνημόνια, ούτε ανέφερε, εάν εντάσσει στην πολιτική βία το ξεπούλημα της Πατρίδας, τους ανέργους, την πείνα, τις αυτοκτονίες …
Δ. Ο Νικόλαος, προφανώς αφού εργάστηκε στο εξωτερικό και εξοικονόμησε τα αναγκαία για την διαβίωσή του, έρχεται για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα. Το σίγουρο είναι, ότι δεν θα δυσκολευτεί να βρει σπίτι, με την φτώχεια που υπάρχει και αν περιμένει λίγο, από 1ης Ιανουαρίου θα υπάρχουν μεγαλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες.
Ε. Ο Νικόλαος θα δυσκολευτεί να κάνει παρέα με συνομήλικούς του, γιατί οι περισσότεροι είναι μετανάστες στο εξωτερικό, για να βρουν εργασία. Και σίγουρα όχι την εργασία που ο ίδιος είχε.
Στ. Ο Νικόλαος μαζί με τους ¨αναξιοπαθούντες¨ εφοπλιστές και βιομηχάνους δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται. Πρέπει να ενημερωθεί για τους φίλους του και το ειδικό καθεστώς μή φορολόγησης που τους διέπει. Αν έχουν τόσα χρήματα, για να ιδρύσουν κόμμα, καλό είναι να τα προσφέρουν για την σωτηρία της Πατρίδας και των Ελλήνων, κάνοντας κάτι στην πράξη για τον τόπο αυτό.
Ζ. Η οικονομική πρόταση του Νικόλαου, διπλό νόμισμα για εσωτερικό και εξωτερικό, ή όποια άλλη θα σκεφτούν, είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας ¨ειδικών¨ από το εξωτερικό! Μάλλον δεν έχει ενημερωθεί, ότι οι οικονομολόγοι του εξωτερικού σε συνεργασία με ντόπιους έφεραν την Πατρίδα στα Μνημόνια και την καταστροφή.
Η. Ο Νικόλαος πρέπει να κάνει μαθήματα πολιτικής ιστορίας της Ελλάδος και να καταλάβει, ότι άλλο ο ρόλος ενός Βασιλιά και άλλο ενός βουλευτή. Μέχρι σήμερα κανένας πρόγονός του δεν τα μπέρδεψε, αλλά έμειναν σε παρεμβάσεις.
Θ. Καλό είναι, ο Κωνσταντίνος και ο Νικόλαος να καταλάβουν, ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα τους χρησιμοποιεί και μάλιστα φθηνά και άκομψα. Εκτός από το ¨τυρί¨ υπάρχει και η ¨φάκα¨ στο τέλος.
Αυτές τις λίγες σκέψεις έκανα και είμαι ευχαριστημένη, γιατί όντως το τέλος τους είναι πολύ πιο κοντά απ’ όσο φαντάζονται. Με τον κόσμο στον δρόμο από το νέο έτος, δεν θα βρίσκουν ούτε στενό να περάσουν μεταμφιεσμένοι.
dialogoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου