Ετικέτες

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Στα τσακίδια…


 
 
 
 
 
 
1 Vote


Η Άντζελα Γκερέκου τελικά δεν κατάφερε να πείσει τους Κερκυραίους για τα αγνά φιλοδεξιά συναισθήματα της με αποτέλεσμα να την καταμαυρίσουν δαγκωτά. Γιατί οι δεξιοί Κερκυραίοι δεν ξεχνούν τι σημαίνει Πασόκ. Ενώ πλέον και το Πασόκ δεν ξεχνά τι σημαίνει Άντζελα Γκερέκου. Δύσκολη εποχή για τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Επίσης η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ δεν εκλέχτηκε βουλευτής αφού ως τσιράκι του Ευάγγελου Βενιζέλου, στήριξε την έως σήμερα πολιτική της καριέρα στο να προλαβαίνει να χειροκροτεί πρώτη τον αρχηγό του κόμματος. Και τελικά την πήρε η μπάλα μαζί με τον αρχηγό. Τέλος η πολιτική καριέρα και των δύο.


Μεγάλο πλήγμα για τον δημοκρατικό κοινοβουλευτισμό αποτέλεσε η μη είσοδος του Κριστόφ Βαζέχα των ΑΝΕ.Λ. στη βουλή.  Στον μεγάλο επιθετικό του παρελθόντος συμπαραστάθηκαν χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού οι οποίοι είχαν στηθεί από νωρίς το πρωί έξω από την βουλή  φωνάζοντας “βάλε μέσα τον Βαζέχα”.
Έκπληξη αποτέλεσε ο Βασίλης Λεβέντης που έλαβε περισσότερες ψήφους από τον Ευάγγελο Βενιζέλο γεγονός που μαρτυράει την εκτίμηση που έχει ο μέσος Πασοκτζής στο πρόσωπο του προέδρου του Πασόκ. Φήμες αναφέρουν ότι ο επόμενος πρόεδρος του Πασόκ θα είναι ο Βασίλης Λεβέντης ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενσωματωθεί στην Ένωση Κέντρου.
Το νέο χτένισμα της Κατερίνας Παπακώστα δεν κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. αφού  θεωρήθηκε αρκετά ριζοσπαστικό για τους συντηρητικούς φίλους του κόμματος. Αντίθετα, το χτένισμα της Σοφίας Βούλτεψη πέρασε τόσο τις εξετάσεις όσο και την πόρτα της βουλής.
Εκτός έμεινε και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αλλά τη θέση του θα την καλύψει επάξια το άλλο φασιστοειδές της παιδείας, ο Θεόδωρος Φορτσάκης.
Έκπληξη αποτελεί η μη εκλογή του Φαήλου Κρανιδιώτη στη βουλή αφού ο φίλος της Ν.Δ. δύσκολα θα μπορούσε να βρει στα ψηφοδέλτια του κόμματος μεγαλύτερο φασιστοειδές. Και επειδή η υπομονή του Φαήλου Κρανιδιώτη εξαντλείται, είναι στο τσακ να παρατήσει την Ν.Δ. στα κρύα του λουτρού και να προσχωρήσει στην χρυσή αυγή. Και αυτό δεν είναι απειλή αλλά προειδοποίηση προς το φίλο φασιστοειδές της Ν.Δ.
Εκτός Βουλής έμεινε και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης τον οποίο αρκετές φορές η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει φέρει στα πρόθυρα καρδιακού επεισοδίου. Πλέον, όπως λένε και οι προσωπικοί του γιατροί, μπορεί να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής του κατά δέκα χρόνια. Αν και η μη εκλογή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των συνεδριάσεων της βουλής αφού πλέον δεν υπάρχει κατάλληλος για να διαβάζει τα ονόματα των βουλευτών στις διάφορες ψηφοφορίες. Παρόλαυτα η υγεία προηγείται.
Επίσης εκτός βουλής έμεινε ο Μιχάλης Ταμήλος ο οποίος επιτέλους θα γλυτώσει από τις επιτροπές τις οποίες βαριόταν αφόρητα.
Τέλος το πολιτικό σύστημα ψάχνει μια φόρμουλα ώστε επιτέλους να μπει ο Βασίλης Λεβέντης στη Βουλή. Πιο λογική λύση φαίνεται η αύξηση των εδρών στις τριακόσιες μία όπου η μια παραπανίσια θέση θα είναι προσωποπαγής και θα ανήκει για πάντα στον Βασίλη Λεβέντη. Εκτός αν τελικά το Πασόκ αντικαταστήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον Βασίλη Λεβέντη.
(Εκτός βουλής έμεινε και ο Γιώργος Παπανδρέου χάνοντας μισθό και βουλευτική ασυλία)

Aπό: http://takoureliatragoudameakoma.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου