Η “χαμένη γενιά” συναντά τη γενιά G
Η “χαμένη γενιά” των Ελλήνων, όπως έχει χαρακτηριστεί από τον Άνχελ Γκουρία, συνδέεται απόλυτα με το πρόσφατο αφιέρωμα του Guardian για τη χώρα μας.
Η γενιά G, όπως την αποκαλεί η εφημερίδα, περιλαμβάνει κατά λέξη, “νέους, ταλαντούχους, Έλληνες με εξαιρετικό μυαλό”. Πρόκειται για μια γενιά, αξιοποιήσιμη ή επιβεβαιωμένα “χαμένη”;

Πάνω από 200000 Έλληνες, έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από τότε που η οικονομική κρίση χτύπησε την πόρτα των πολιτών. Με την ανεργία των νέων να έχει ξεπεράσει πια το 50%, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, μιλάει για “μια χαμένη γενιά”, και μια φαινομενικά αόρατη “κοινωνική κρίση”, πίσω από την προφανή οικονομική αποτελμάτωση. Υπάρχουν τρόποι άραγε, να αξιοποιηθεί “μια χαμένη γενιά στην Ελλάδα”, κάπου αλλού μέχρι το πέρας της κρίσης, ή και μετά το τέλος της;
Ο Guardian πρόσφατα, μίλησε για τη μεγαλύτερη “διαρροή εγκεφάλων” στον κόσμο, εστιάζοντας στη Γενιά G των Ελλήνων. Η “Generation G”, περικλείει 200000 νέους Έλληνες, που αναγκάστηκαν να πακετάρουν το ταλέντο τους για άλλες πολιτείες, εκτός των εθνικών συνόρων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, “Μπορείτε να τους αποκαλείτε γενιά G, πρόκειται για νέους και ταλαντούχους Έλληνες, διάνοιες για την ακρίβεια, της σύγχρονης δυτικής οικονομίας”.
Ο δρόμος για τη μετανάστευση των Ελλήνων άνοιξε περισσότερο, πριν από πέντε χρόνια με την έλευση της οικονομικής κρίσης στη χώρα.
“Γιατροί στη Γερμανία, καταστηματάρχες στην Αμερική, ακαδημαϊκοί στη Βρετανία:
Το ξεκλήρισμα του Ελληνικού πληθυσμού, είναι ίσως η πιο ολέθρια επίπτωση της οικονομικής κατάρρευσης, που έχει πλήξει την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης”, αναφέρει ο Guardian, χρησιμοποιώντας παραδείγματα Ελλήνων, που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.
greekreporter.gr