Ετικέτες

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Πικετί: Μόνο με κούρεμα χρέους μπορεί να επιτύχει το τρίτο πρόγραμμα


Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας θα αποδώσει καρπούς μόνον εάν οι χώρες της ευρωζώνης αποδεχτούν ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους. Αυτή την άποψη εξέφρασε ο γνωστός οικονομολόγος Τομά Πικετί σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Λουβένης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα De Tijd, σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Πικετί φοβάται ότι θα αποτύχει και το τρίτο πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας», σύμφωνα με τον Γάλλο οικονομολόγο η Ελλάδα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πετύχει τους ρυθμούς ανάπτυξης που προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, ούτως ώστε να καταφέρει να ορθοποδήσει.

Υπενθυμίζεται ότι από το Περού την Πέμπτη, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επανέλαβε ότι η συμμετοχή του Ταεμίου στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Ελλάδα προϋποθέτει ισχυρές δεσμεύσεις, υλοποίηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων και μία συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους,
Για πρώτη φορά, μάλιστα, εστίασε σε κάποιες από τις πλέον δύσκολες από αυτές: τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και το ζήτημα της διοίκησης των τραπεζών.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου