Ετικέτες

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΕΓΡΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ:ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Τουρκία: Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρουν τους Patriot από την Γκαζίαντεπ
 

http://videolar.sondakika.com/920/abd-gaziantep-teki-patriotlari-tasimaya-basladi-7760889_KJ_09102015_1504_sd.mp4


Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό τον οποίο είχαν ανακοινώσει, προχώρησαν σήμερα στην απόσυρση των συστημάτων αεράμυναςPatriot από την περιοχή της Γκαζίαντεπ.

Τα πυραυλικά συστήματα, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, φορτώθηκαν σε στρατιωτικά οχήματα και κατευθύνθηκαν προς την επαρχία Χατάι.
Το σύστημα αεράμυνας είχε εγκατασταθεί  τον Ιανούαριο του 2013 για αποτροπή πιθανής πυραυλικής επίθεσης από τη Συρία. Η εγκατάσταση είχε γίνει σε στρατόπεδο στην Γκαζίαντεπ, στην 5η τεθωρακισμένη ταξιαρχία.
Στις 16 Αυγούστου οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει την Άγκυρα ότι πρόκειται να αποσύρουν τους Patriot και από τότε άρχισαν την αποσυναρμολόγησή τους.
Τα στρατιωτικά οχήματα  μετέφεραν το σύστημα αεράμυνας,  με  ισχυρή συνοδεία, στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας στο Χατάι, όπως σημειώνεται.
http://www.echedoros-a.gr
==========================================================
 


Βουλγαρο- αμερικανικές ασκήσεις θα πραγματοποιούνται στο ‘Νόβο Σέλο’ από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας.
Στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος περίπου 200 Αμερικανοί στρατιώτες, 10 άρματα μάχης, πεζικό τμήμα και  20 οχήματα με πυροβόλα όπλα των 155 χιλιοστών.
Η μεταφορά του εξοπλισμού  και η άφιξη των Αμερικανών στρατιωτών, αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Από τη βουλγαρική πλευρά θα λάβουν μέρος στρατιωτικές  μονάδες  χερσαίας επέμβασης.

«Στόχος των προγραμματισμένων ασκήσεων με τη συμμετοχή των συμμαχικών ενόπλων δυνάμεων, είναι η διατήρηση σε καλή κατάσταση του βουλγαρικού στρατού. Για όλες τις ασκήσεις έγινε εκ των προτέρων προγραμματισμός και έχει γίνει γνωστοποίηση στις γειτονικές χώρες, βάσει της διεθνούς πρακτικής», σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας.
http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου