Ετικέτες

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Μαρία Λαιμού: H Ελληνίδα για την οποία παραληρούν οι Βρετανοί -«Η απόλυτη γυναίκα» κατά την Telegraph


maria-laimos-mouki-mou-708
ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΙΝΙΜΑΛ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΜΟΔΑΣ
Είναι ιδιοκτήτρια της διάσημης μπουτίκ «Mouki Mou», στο δυτικό Λονδίνο, και μία εκ των ιδρυτών της εταιρείας RainbowWave που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας. Ο λόγος για τη Μαρία Λαιμού, που θεωρείται ένα από τα fashion icons της Μεγάλης Βρετανίας.
Η βρετανική εφημερίδα Telegraph δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται μαζί της, αλλά σίγουρα είναι από εκείνες τις φορές που μας κάνουν ως Ελληνες να φουσκώνουμε από υπερηφάνεια. Τίτλος του άρθρου-αφιερώματος στην Ελληνίδα που διαπρέπει στο Λονδίνο είναι «Μαρία Λαιμού: Η απόλυτη γυναίκα».

Οπως αναφέρει στο άρθρο της η Ελεν Μπέρνεϊ, η 47χρονη Μαρία έχει διαπρέψει μέσα από ένα λιτό lifestyle, αναδεικνύοντας το αφαιρετικό στιλ σε σύγχρονη τάση της μόδας. «Πιστεύω στην εξάλειψη των περιττών», λέει η ίδια στη Βρετανή δημοσιογράφο και προσθέτει: «Το στιλ μου είναι χαλαρωτικό και έχω κάποια βασικά κομμάτια που φοράω συνεχώς», όπως ένα λευκό πουκάμισο κι ένα τζιν.
Η δημοσιογράφος, που επισημαίνει την ελληνική καταγωγή της επιτυχημένης στον χώρο της μόδας επιχειρηματία, τονίζει ότι «έχει δουλέψει πάνω σε μια απλή ρουτίνα ομορφιάς», παραθέτοντας τα λόγια της ίδιας: «Δεν μου αρέσει η υπερβολή και τα γεμάτα από προϊόντα ομορφιάς ντουλάπια. Εχω εθιστεί στο λάδι προσώπου Rodin Olio Lusso, ως μια θεραπεία ομορφιάς, ενώ το άρωμά του από γιασεμί μού θυμίζει τα ελληνικά μου καλοκαίρια».
Οπως αναφέρει η δημοσιογράφος της Telegraph, οι ελληνικές ρίζες της επηρεάζουν και τον ουρανίσκο της Μαρίας Λαιμού. «Αγαπώ το ψάρι, κυρίως το φρέσκο, που μόλις το έχουν ψαρέψει από τα ελληνικά νερά, τους αχινούς, τα θαλασσινά και τον άγριο σολομό, αλλά και τα σπαράγγια». Οσο για το τι δεν διαπραγματεύεται να θυσιάσει από την καθημερινότητά της; Μα, την απόλαυση του καφέ της, όπως κάθε γνήσια Ελληνίδα, ενώ σχεδόν πάντα με το γεύμα της πίνει ένα ποτήρι κρασί.
Οσο για το αγαπημένο της προϊόν προς πώληση στο κατάστημά της, αυτό δεν είναι άλλο από ένα ζευγάρι αρχαιοελληνικά σανδάλια της ελληνικής εταιρείας Ancient Greek Sandals.
Τέλος, ένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιεί καθημερινά η ίδια και δεν σταματά να προμηθεύει με αυτό το λονδρέζικο κατάστημά της είναι το κερκυραϊκό σαπούνι Πατούνη, και συγκεκριμένα το oil patounis soap που είναι εξίσου ευεργετικό και για το πρόσωπο και για το σώμα.
Το κατάστημά της, το «Mouki Mou», που αποτελεί ένα από τα fashion hot spots του δυτικού Λονδίνου, οφείλει την ονομασία του στην κόρη της 47χρονης Λαιμού, την οποία λένε Μούκι. Οπως γράφει και η ίδια στην ιστοσελίδα του καταστήματος, στο «Mouki Mou» πωλούνται «προϊόντα που μας αρέσουν και που πιστεύουμε πως έχουν μια μοναδική λάμψη και χαρακτήρα». «Σε έναν κόσμο που το γρήγορο shopping έχει πλέον γίνει τρόπος ζωής, εμείς ζητάμε από τους πελάτες μας να χαμηλώσουν λίγο ταχύτητα, να πάρουν τον χρόνο τους, να κοιτάξουν, να αγγίξουν, να μυρίσουν και να χαρούν την ομορφιά. Ανεση, ποιότητα και design είναι αυτά που ψάχνουμε ενόσω ταξιδεύουμε -ρούχα που γίνονται καλύτερα όσο περνά ο χρόνος, κοσμήματα για πάντα διαχρονικά και προϊόντα ομορφιάς που θα κάνουν την κάθε ημέρα ξεχωριστή», καταλήγει η 47χρονη Μαρία Λαιμού.
Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου