Ετικέτες

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα στην ΑΟΖ Κύπρου


Μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα στην ΑΟΖ Κύπρου

undefined
Tρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου αγόρασαν οι γαλλικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί “Τοτάλ” και “Γκαζ ντε Φρανς”.

Το κόστος των σεισμικών δεδομένων ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ για την εταιρεία “Γκαζ ντε Φρανς” και το 1,6 εκατομμύρια ευρω για την “Τοτάλ”. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, μέχρι τώρα, τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα αγόρασαν πάνω απο 30 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο τομέα των πετρελαίων. Όπως έγινε γμωστό, στους υποψήφιους αγοραστές περιλαμβάνονται μια νορβηγική εταιρεία και η ρωσική “Gazprom”, η οποία ετοιμάζεται να αγοράσει σεισμικά δεδομένα και να εισέλθει δυναμικά στο δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ποιό οικόπεδο θα ανοίξει η Κυπριακή Δημοκρατία για να προχωρήσει η διαδικασία για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης.
Η πιο ψηλή προσφορά θα κερδίσει το επόμενο οικόπεδο ωστόσο δεν αποκλείεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να ανοίξουν όλα τα οικόπεδα μαζί, σε περίπτωση κατά την οποία οι προσφορές ευνοούν κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου