Ετικέτες

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ντιγιαρμπακίρ: Συνελήφθη Ολλανδή δημοσιογράφος για προπαγάνδα υπέρ του PKK

Ντιγιαρμπακίρ: Συνελήφθη Ολλανδή δημοσιογράφος για προπαγάνδα υπέρ του PKK

7/1/15 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 18 εμφανίσεις


Ολλανδή δημοσιογράφος συνελήφθη την Τρίτη στη νοτιοανατολική Τουρκία, για άσκηση προπαγάνδας υπέρ του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος-PKK.
 Πρόκειται για την Frederike Geerdink που οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Ντιγιαρμπακίρ, έπειτα από εντολή του γραφείου του Εισαγγελέα.
Πηγές, προσκείμενες στην τουρκική αστυνομία, αναφέρουν ότι η Ολλανδήδημοσιογράφος δεν έκανε καμία δήλωση κατά την κράτησή του.
Έπειτα από έρευνα που έγινε στο σπίτι που έμεινε η Geerdink, αποφασίστηκε  η κράτησή της,  για «προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, που επισκέπτεται την Άγκυρα, δήλωσε σοκαρισμένος από το γεγονός αυτό.
Η Frederike Geerdink, τρεις ώρες μετά από την κράτησή της, ελευθερώθηκε αφού υπέγραψε μια δήλωση στην αστυνομία.
Όπως σημειώνεται η Ολλανδή δημοσιογράφος συνεργάζεται επαγγελματικά με το ολλανδικό ραδιόφωνο και εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένου του Het Parool στην Ολλανδία καθώς και με τη βρετανική Independent.
Ο επικεφαλής του δικηγορικού συλλόγου στο Ντιγιαρμπακίρ, δήλωσε ότι η υπόθεση συνδέεται με αναφορές της Geerdink, στο Twitter, για τους Κούρδους, καθώς και άλλα θέματα, αλλά απέφυγε να τα αναφέρει.
Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Bert Koenders, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε στο Twitterότι είναι συγκλονισμένος από τη σύλληψη της Frederike Geerdink και ότι θα το συζητήσει, προσωπικά, με τον συνάδελφό του, Τσαβούσογλου, εδώ στην Άγκυρα.
Η Ολλανδή δημοσιογράφος είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας με έδρα την Τουρκία, από το 2006 και είναι ο συγγραφέας του «De jongens zijn dood» («Τα αγόρια είναι νεκρά»), ένα βιβλίο που δημοσιεύθηκε πέρυσι και πραγματεύεται το βομβαρδισμό το 2011 από τουρκικά αεροσκάφη σε κουρδικό χωριό και το θάνατο 35 Κούρδων χωρικών (στο Ουλούντερε).
www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου