Ετικέτες

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Απελευθερώθηκαν οι δύο Μητροπολίτες που απήχθησαν στη Συρία

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

apeleytherothikan-oi-duo-mitropolites-poy-apixthisan-sti-syria
Ελεύθεροι αφέθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) οΕλληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί χθες στην επαρχία του Χαλεπίου, στην βόρεια Συρία, όπως αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης «l’Œuvre d’Orient» την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.Το newpost.gr επικοινώνησε με το Πατριαρχείο Αντιοχείας. Σύμφωνα με τον επισκοπικό γραμματέα, οι ίδιες πληροφορίες – από τοπικές πηγές- είναι σε γνώση τους, και έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να τις διασταυρώσουν. Όπως δήλωσαν, η επικοινωνία με το Χαλέπι είναι εξαιρετικά δύσκολη, ελπίζουν όμως ότι θα έχουν αίσια αποτελέσματα.
Για την απαγωγή των δύο ιεραρχών υπήρξε διεθνής κινητοποίηση με την ελληνική κυβέρνηση, ξένους φορείς αλλά και το Βατικανό να κάνουν εκκλήσεις για την άμεση απελευθέρωσή τους.
Σε ότι αφορά τους απαγωγείς, αυτοί είναι «τσετσένοι τζιχαντιστές» σύμφωνα με πηγές στους κόλπους της Συρορθόδοξης και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας καθώς και το συριακό υπουργείο θρησκευμάτων και βακουφίων (Waqf). 
Ειδικότερα, το συριακό υπουργείο Θρησκευμάτων και Βακουφίων ανακοίνωσε ότι «αποδείχθηκε πως αυτοί που απήγαγαν τους δύο Μητροπολίτες είναι Τσετσένοι μισθοφόροι, οι οποίοι εργάζονται υπό τις οδηγίες του Μετώπου Αλ Νόσρα», μια από τις οργανώσεις τζιχαντιστών, οι οποίοι μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις στο πλευρό των ανταρτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου