Ετικέτες

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

“Ξηλώνεται” η Χρυσή Αυγή- Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός, Γερμενής- Καταζητούνται Παππάς- Μίχος

 

Έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση- Συλλαμβάνονται μέλη του κόμματος από όλη την Ελλάδα- Κάλεσμα χρυσαυγιτών έξω από τη ΓΑΔΑ…

Ξηλώνεται η Χρυσή Αυγή- Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός, Γερμενής- Καταζητούνται Παππάς- Μίχος
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των ερευνών για τη Χρυσή Αυγή. Τα ξημερώματα του Σαββάτου συνελήφθησαν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, μετά από εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και αφορούν στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιχαλολιάκος δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του στο σπίτι του στην Πεύκη, ούτε όταν τού πέρασαν χειροπέδες.
Στη συνέχεια συνελήφθη ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, μαζί με άλλα έντεκα μέλη της Χρυσής Αυγής. Επίσης συνελήφθη ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος πήγε αυτοβούλως στη Γ.Α.Δ.Α για να διαμαρτυρηθεί για τις συλλήψεις και συνελήφθη.
«Ντροπή τους. Ο κόσμος βλέπει. Ο κόσμος θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή, είτε ως ΧΑ, είτε ως άλλο όνομα» είπε ο κ. Παναγιώταρος.
Επίσης συνελήφθη ο βουλευτής Κεφαλληνίας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, γνωστός με το ψευδώνυμο «Καιάδας», λίγο πριν από τις 11:00 προσερχόμενος και αυτός μόνος του στο κτίριο της ΓΑΔΑ. «Ξήλωσαν όλη την αστυνομία και την ΚΥΠ για να μας συλλάβουν» δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Κατά πληροφορίες, έχουν εκδοθεί εντάλματα για 32 στελέχη της ΧΑ και έξι βουλευτές της, μεταξύ των οποίων οι Χρήστος Παππάς και Νίκος Μίχος, που αναζητούνται, καθώς δεν βρέθηκαν στα σπίτια τους.
Εντάλματα έχουν εκδοθεί και εναντίον δύο αστυνομικών, που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις σχέσεις τους με τη Χρυσή Αυγή.
Μεταξύ των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που συνελήφθησαν, εκτός από τους βουλευτές, είναι και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.
- Το βαρύ κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής
Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στοιχειοθετείται καθοδήγηση στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου αναμένεται να τους ληφθούν καταθέσεις. Στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα να τους μεταφέρουν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και στη κατόπιν να μεταφερθούν στον Άρειο Πάγο.
Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι’ αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών με τη διαδικασία του Αυτοφώρου και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.
Κεδίκογλου: Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της
«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τις συλλήψεις των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Σε ερώτηση για το αν η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απάντησε αρνητικά, τονίζοντας πως θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον εκλογικό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου