Ετικέτες

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας


undefined
Ολοι οι λαοί του κόσμου, τα κράτη που είναι αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ και οι εθνότητες (όπως οι Κούρδοι), που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεσή τους, είναι αξιοσέβαστοι από την Ελλάδα – ακόμα κι αν έχουν αντίθετα συμφέροντα από τα δικά μας. Στον στίβο των διακρατικών ή εξωτερικών σχέσεων πάντα επιβάλλεται να υπάρχει σεβασμός και για τους αντιπάλους. Μπορεί ενίοτε να αναπτύσσονται φιλικά αισθήματα μεταξύ των λαών ή εχθρότητες που αντέχουν στον χρόνο, αλλά οι άνθρωποι είναι εφήμεροι και τα συμφέροντα αιώνια.

Υπό αυτό το πρίσμα αποτελεί προπέτεια, ένδειξη ασυγχώρητης… ελαφρότητας και υποτέλειας το να διατυπώσει σημαντικός παράγοντας της εκτελεστικής εξουσίας τα παρακάτω: «Η Ανγκελα Μέρκελ και οι Γερμανοί είναι καλοί φίλοι της Ελλάδας. Μας έχει δώσει τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 60 δισ. ευρώ. Την καταλαβαίνουμε γιατί έχει να απολογηθεί στους Γερμανούς φορολογουμένους γιατί έδωσε όλα αυτά τα χρήματα. Διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια που λαμβάνει».Τάδε έφη (σε συνέντευξη στο BBC) Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας και πολλάκις χαρακτηρισθείς από την εφημερίδα μας «βουβουζέλα» του Μνημονίου. Αυτός ο υπέρ άγαν προκλητικός πολιτικός, σε αυτή τη ζοφερή συγκυρία, όπου οι ζωές των Ελλήνων έχουν διαλυθεί εξαιτίας της γερμανικής πολιτικής, σπεύδει να υποβάλει -εκ μέρους όλων μας, χωρίς να μας το ζητήσει- τα σέβη του στους Γερμανούς και στην Ανγκελα Μέρκελ.
Καλό είναι να του θυμίσουμε ότι οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας. Δεν πρόκειται να γίνουν μέχρι να αναγνωρίσουν εμπράκτως τα εγκλήματα που διέπραξαν στην πατρίδα μας κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Η έμπρακτη αναγνώριση συνίσταται στην καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων και την αποπληρωμή του αναγκαστικού δανείου.
Οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας ούτε εχθροί μας. Είναι ένας λαός όπως όλοι, που οφείλουν να συμπεριφέρονται κατά τους νόμους που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις. Ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να κρατάει τις απόψεις του για τον εαυτό του.
δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου