Ετικέτες

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Εβραϊκό ίδρυμα εκδίδει βιβλίο για την Γενοκτονία των Αρμενίων


Εβραϊκό ίδρυμα εκδίδει βιβλίο για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση The International Raoul Wallenberg Foundation εξέδωσε βιβλίο στο οποίο ο καθηγητής ψυχολογίας Ervin Staub στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης της πόλης Amherst συγκρίνει την Γενοκτονία των Αρμενίων με το εβραϊκό ολοκαύτωμα και τη γενοκτονία στην Καμπότζη.
Ο Συγγραφέας του βιβλίου χαρακτηρίζει τα γεγονότα του 1915 ως την «πρώτη σύγχρονη γενοκτονία στην ιστορία", σημειώνοντας ότι οι Τούρκοι δεν αποδέχονται την πραγματικότητα αυτή, θεωρώντας ότι σε καιρό πολέμου οι ενέργειες αυτές (σφαγές) ήταν μέσο αυτοάμυνας και απέλασης εσωτερικού εχθρού από τη χώρα. Προσθέτει επίσης: «ότι αυτά και μόνο αρκούν για να χαρακτηρίσουν τα γεγονότα ως γενοκτονία. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ της Γενοκτονίας των Αρμενίων και του Ολοκαυτώματος των Εβραίων κατά τον συγγραφέα και αυτές εντοπίζονται στην γραφειοκρατική διαχείριση και στην χρήση προηγμένης τεχνολογίας στο πλαίσιο ενός ολοκληρωτικού συστήματος.

Όμως παρόλο που η γενοκτονία των Αρμενίων δεν είχε προγραμματιστεί σε τέτοιο βαθμό όπως αυτή των Εβραίων,παρόλο που η γραφειοκρατική οργάνωση η οποία ήταν απαραίτητη για την πραγματοποίηση της ήταν μικρότερη σε σχέση με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, παρόλο που δεν χρησιμοποιήθηκε προηγμένη τεχνολογία στην πραγμάτωση της, ακόμη και σήμερα είμαστε τρομοκρατημένοι από την βαρβαρότητα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου