Ετικέτες

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Ξέχασε να πει ότι… περπάτησε στο νερό

Βενιζέλος: Ξέχασε να πει ότι… περπάτησε στο νερό

undefined
Σε νέο παραλήρημα βρέθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού αυτοπροσδιορίστηκε ως ο «σωτήρας της Ελλάδας»! «Αν το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά εγώ, ως πρόεδρός του, λογαριάζαμε τις δημοσκοπήσεις, δεν θα υπήρχε η χώρα τώρα. Δεν θα ήταν η χώρα στην ευρωζώνη, δεν θα ήταν η χώρα όρθια» ισχυρίστηκε με τη γνωστή αμετροέπειά του, ενώ, αφήνοντας τους πάντες άφωνους, υποστήριξε ότι θα πρέπει να μιλάμε με το «εμείς και όχι με το εγώ, γιατί το εγώ είναι περιορισμένης χρήσης». Αναφέρθηκε δε και στην έλλειψη εσωκομματικής συνοχής, δίχως όμως να ανεβάσει τους τόνους, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει τις σφοδρές αντιδράσεις των στελεχών του, λέγοντας ότι είναι προσβολή για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο «ακραίος τυχοδιωκτισμός που δυστυχώς αναπτύχθηκε στους κόλπους μας», εκτίμησε όμως ότι τέτοια φαινόμενα τελείωσαν.


Την ίδια στιγμή, συνέχισε το δικό του ιδιότυπο αντάρτικο του τζάμπα… μάγκα έναντι στην τρόικα, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε υβρίδιο, ενώ της επέρριψε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, η οποία -όπως είπε- ανάγεται στο πραγματικό και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της. Στο ίδιο πλαίσιο προσέθεσε ότι δεν «θέλουμε πολιτικές χάρες μέσω πολιτικής διαπραγμάτευσης, παρουσιάζουμε οικονομικά αποτελέσματα, θέλουμε αναγνώριση των θυσιών των Ελλήνων και θέλουμε αξιόπιστους, έγκυρους αλλά θεσμικούς συνομιλητές».
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, υποστηρίζοντας ότι θα προστατευτεί πλήρως το φτωχό και το μεσαίο νοικοκυριό. «Δεν μιλάμε για “στρατηγικούς κακοπληρωτές” και “μπαταχτσήδες”, μιλάμε για το φτωχό και το μεσαίο νοικοκυριό» συμπλήρωσε, απευθυνόμενος προς την τρόικα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «όχημα της διαμαρτυρίας» που τον πήγε από το 4% στο 26%, ένα κίνημα κόσμου διαμαρτυρόμενου, «επειδή κάποιοι σηκώσαμε το βάρος της υπευθυνότητας». Αναφέρθηκε, τέλος, και στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των Ναυπηγείων, η οποία τελικά θα συζητηθεί στις 18 Δεκεμβρίου και την οποία, όπως είπε, περίμεναν 45 ημέρες και τελικά έσκασε η φούσκα.
Αλέξανδρος Διαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου