Ετικέτες

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ισπανία: Τα παιδιά θύματα της κρίσης


Το ένα τρίτο των παιδιών στην Ισπανία βρίσκονται ενώπιον του κινδύνου της φτώχειας, προειδοποίησε χθες μια διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκεί πιέσεις στη χώρα να συνεχίσει τα μέτρα λιτότητας και να προβεί στην περαιτέρω μείωση του ελλείμματος.
Σχεδόν το 34 τοις εκατό των παιδιών κάτω των 18 ετών διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, ανακοίνωσε η οργάνωση Save The Children σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, Eurostat. Οι οικογένειες πολλών παιδιών δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα για υγιεινή διατροφή, σχολικά βιβλία ή ένδυση.
«Η έλλειψη κρατικών πόρων για την προστασία των παιδιών είχε μέχρι τώρα καταστροφικές συνέπειες», δήλωσε ο επικεφαλής του ισπανικού παραρτήματος της οργάνωσης, Αλμπέρτο Σοτέρες Γκονζάλεζ.
Η κυβέρνηση διαθέτει λιγότερα χρήματα για την κοινωνική στήριξη, σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας της, από ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις του.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Ισπανία να εφαρμόσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του εθνικού ελλείμματος και να εντείνει τα μέτρα για τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας.
Η Ισπανία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη, μετά την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Eurostat το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα ανήλθε τον Νοέμβριο στο 26,7 τοις εκατό.
Εις απάντηση του πακέτου διάσωσης προς τη χώρα, η Save The Children ξεκίνησε μια εκστρατεία, η διαφήμιση της οποίας απεικονίζει ένα μικρό αγόρι το οποίο φορά μια πινακίδα όπου αναγράφεται «Και εμένα ποιος θα με σώσει;».
Σύμφωνα με μελέτη της οργάνωσης, 2,8 εκατομμύρια ανήλικα παιδιά βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Περίπου το 25 τοις εκατό των οικογενειών δεν έχουν αρκετά χρήματα για την αγορά φρούτων ή λαχανικών σε καθημερινή βάση, ενώ το 20 τοις εκατό διαθέτουν μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια ανά μέλος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου