Ετικέτες

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Πάνω από 50% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι η λιτότητα απέτυχε


undefined
Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους θεωρούν ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται από την αρχή της κρίσης έχουν αποτύχει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Gallup που έγινε για λογαριασμό της πλατφόρμας Debating Europe».


Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ 13 και 23 Σεπτεμβρίου στα κράτη μέλη και δημοσιοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, το 51% των Ευρωπαίων εκτιμά ότι οι πολιτικές λιτότητας δεν αποδίδουν, το 34% θεωρεί απαιτείται περισσότερος χρόνος για να επιτύχει, ενώ μόνο 5% πιστεύει ότι οι πολιτικές αυτές είναι πετυχημένες.
Η αίσθηση της αποτυχίας της πολιτικής λιτότητας είναι ιδιαίτερα έκδηλη στις χώρες του νότου, όπου φτάνει το 80% στην Ελλάδα, το 68% στην Πορτογαλία και το 64% στην Κύπρο.
Το 60% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε αντικατάσταση των πολιτικών λιτότητας, με τα ψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στην Ελλάδα (94%), στην Πορτογαλία (81%) και στην Ισπανία (80%).
Τέλος το 67% των Ευρωπαίων εκτιμά ότι η λιτότητα είναι επωφελής για κάποια κράτη μέλη, ενώ μόνο το 22% θεωρεί ότι είναι επωφελής και όλη τη Ευρώπη. Στην ερώτηση ποιές χώρες επωφελούνται το 77% των απαντήσεων δείχνει τη Γερμανία, το 48% τη Γαλλία και το 39% το Ηνωμένο Βασίλειο. Αντίθετα, μόνο το 23% απάντησε ότι επωφελείται η Ελλάδα και το 20% η Ισπανία και η Ιταλία.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/67990#sthash.vuvU1WBh.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου