Άνοιγμα Ρωσίας σε Νικαράγουα: Εγκαίνια Στρατιωτικού Τοπογραφικού Κέντρου από τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας
Στα πλαίσια της ρωσικής γεωπολιτικής στρατηγικής για τη διαμόρφωση ενός πολυπολικού κόσμου που θα μπορέσει να ανακόψει την παγκόσμια κηδεμονία των ΗΠΑ και όπως είχε εξαγγελθεί και με δημοσίευματα των τελευταίων ημερών , γιά άνοιγμα της Ρωσίας στην Λατινική Αμερική, ο ρώσος Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε τη Νικαράγουα.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ1
O Sergueï Shoigu μαζί με το στρατιωτικό επιτελείο του,επισκέφθηκε στις 12/02 τη Νικαράγουα για να παραστεί στα εγκαίνεια ενός τοπογραφικού στρατιωτικού κέντρου του οποίου ο εξοπλισμός παραδόθηκε και τοποθετήθηκε από Ρώσους ειδικούς. Στον λόγο που εκφώνησε κατά τα εγκαίνεια του έργου, είπε:
”Ελπίζουμε ότι το Κέντρο θα βελτιώσει τις τεχνικές και επιχειρησιακές ικανότητες των μονάδων στρατού της Νικαράγουας, προς όφελος του λαού της χώρας”
ΑΝΟΙΓΜΑ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ2
Ο αρχηγός ΓΕΣ της Νικαράγουας, στρατηγός Julio Aviles ευχαρίστησε τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu, επισημαίνοντας ότι το κέντρο διαθέτει όλες τις νόρμες που απαιτούν οι σύγχρονες εξελίξεις.
ΑΝΟΙΓΜΑ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ3
Το Τοπογραφικό Κέντρο εδρεύει στο αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Νικαράγουας.
ΑΝΟΙΓΜΑ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ4
Ο εξοπλισμός του κατασκευάσθηκε εξ’ ολοκλήρου στη Μόσχα και συγκεκριμένα από την στρατιωτική βιομηχανική μονάδα 106, τομέας οπτικομηχανικής έρευνας.
dimpenews