Ετικέτες

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς δεν πρέπει να υπογράψει την σύμβαση – Ήρθε η ώρα να δούμε ποια πλευρά μπλοφάρει…


Ο Σαμαράς δεν πρέπει να υπογράψει την σύμβαση – Ήρθε η ώρα να δούμε ποια πλευρά μπλοφάρει…

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συντελείται ένα θέατρο του παραλόγου. Οι έλληνες πολιτικοί καρικατούρες ανήμποροι να ψελλίσουν την παραμικρή κουβέντα έχουν υιοθετήσει μια αποστειρωμένη επιχειρηματολογία ότι η χώρα κινδυνεύει και για να μην χρεοκοπήσει πρέπει να κάνουμε ότι μας λένε οι Ευρωπαίοι. Προσωπικά είμαι θιασώτης του ευρώ και της ευρωπαϊκής ενοποίησης αλλά αυτό που συντελείται στην Ελλάδα είναι απλά ο εξευτελισμός της Ελλάδος.

Προφανώς και η Ελλάδα έκανε τραγικά λάθη, χρόνια σχεδόν εξαπατούσε την Ευρώπη και προφανώς οι Ευρωπαίοι δεν μας έχουν καμία εμπιστοσύνη. Η στάση των ευρωπαίων κατέστη ακόμη σκληρότερη μετά το φιάσκο με το δημοψήφισμα Παπανδρέου. Δεν είχαμε καμία φερεγγυότητα μετά το δημοψήφισμα χάσαμε και την τελευταία σταγόνα, το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας. Φθάνοντας στο σήμερα η Ευρώπη με μια σχεδόν αποικιοκρατική αντίληψη επιβάλλει στον Σαμαρά τον πρόεδρο της ΝΔ να υπογράψει μια σύμβαση και αν δεν το κάνει δεν θα μας δώσει η Ευρώπη την 6η δόση.
Πρωτίστως ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η Ευρώπη την Ελλάδα και τους πολιτικούς της είναι απροκάλυπτα προκλητικός.
Κατά την άποψη μας ο Α. Σαμαράς δεν θα πρέπει να υπογράψει την δανειακή σύμβαση για ένα και μόνο λόγο.
Ήρθε η ώρα να δούμε ποιος μπλοφάρει. 
Θα σκεφθείτε μα μπορούν να γίνουν παιχνίδια εις βάρος της κοινωνίας καθώς αν δεν δοθεί η 6η δόση δεν θα μπορούν να καταβληθούν συντάξεις. 
Ναι η Ελλάδα, το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα.  
Η Ευρώπη δεν είναι έτοιμοι να δεχθεί στάση πληρωμών της Ελλάδος. Αν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου Ισπανία και Ιταλία θα καταρρεύσουν άμεσα. 
Ο Α. Σαμαράς ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει με την στάση του ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο της Ευρώπης. Αν δεν ενδώσει και του βγει θα αποδειχθούν τα όρια της διαπραγματευτικής ισχύος των δύο μερών. Αν ενδώσει ένα είναι βέβαιο θα ενδώσει και στην ημερομηνία των εκλογών, θα ενδώσει και σε μύρια όσα και το κυριότερο δεν θα πείσει κανένα αν στο μέλλον αναφέρει ότι θα διαπραγματευτεί την δανειακή σύμβαση. 
Πέτρος Λεωτσάκος 
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου