Ετικέτες

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μισό δισ. στην Τουρκία για τους μετανάστες!


Μισό δισ. στην Τουρκία για τους μετανάστες!

Την στιγμή που οι παράνομες διελεύσεις στην περιοχή του Έβρου έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας τις 9.400 το μήνα, η ΕΕ σχεδιάζει να διαθέσει για την περίοδο 2011 – 2013, 440 εκ. ευρώ στην Τουρκία για τη διαχείριση της μετανάστευσης και την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης!
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο το 2010 η ΕΕ παρείχε βοήθεια στην Τουρκία για την κατασκευή δύο κέντρων απομάκρυνσης παράνομων μεταναστών (17,4 εκατ. ευρώ) και έξι κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο (56,2 εκατ. ευρώ). Έχουν επίσης χορηγηθεί σημαντικά κεφάλαια (32 εκατ. ευρώ) για την υποστήριξη της ικανότητας διαχείρισης των συνόρων από την Τουρκία.


Τα στοιχεία ήρθαν στη δημοσιότητα μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου προς τον Επίτροπο για θέματα διεύρυνσης και πολιτικής γειτονίας, κ. S. Füle.
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε: «Η Ε.Ε. την 4ετία 2010 – 2013 θα έχει συνεισφέρει συνολικά με περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ευρώ στην προσπάθεια της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Λογικό και επόμενο είναι να αναμένουμε τόσα χρήματα, σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, να πιάσουν άμεσα τόπο. Για την ώρα τα στοιχεία της FRONTEX για τις παράνομες ροές στην Ελλάδα από την Τουρκία και οι 320 καθημερινές παράνομες διελεύσεις πείθουν για το αντίθετο. Ούτε χρόνος, ούτε χρήματα υπάρχουν. Η Τουρκία θα πρέπει να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της στον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης και να συμφωνήσει με την Ε.Ε. σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιστροφών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου