Ετικέτες

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Αναπάντεχη μείωση στο 7,7% της ανεργίας στις ΗΠΑ

Ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε απρόσμενα στο χαμηλότερο σημείο της τετραετίας τον Νοέμβριο, χάρη στην αύξηση του αντίστοιχου αριθμού του ενεργού εργασιακά πληθυσμού, προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον.
Ο επίσημος δείκτης υποχώρησε κατά 0,2% μονάδες στο 7,7%, που αποτελεί το κατώτερο επίπεδο που έχει φθάσει η ανεργία από τον Δεκέμβριο του 2008.
Η μείωση αυτή αιφνιδίασε μεν τους αναλυτές, των οποίων οι μέσες προβλέψεις υπολόγιζαν μία αύξηση της ανεργίας στο 8%, όμως τα στοιχεία του υπουργείου καταδεικνύουν πως προέκυψε από μία μείωση του ενεργού πληθυσμού εν σχέσει προς τον Οκτώβριο μεγαλύτερη από τον αντίστοιχο αριθμό των ανθρώπων που είχαν καταγραφεί επισήμως ως άνεργοι.
Όσον αφορά τις νέες προσλήψεις, αυτές αυξήθηκαν κατά 5,8% εν σχέσει προς τον Οκτώβριο, που αντιστοιχεί αριθμητικά σε 146.000 νέες θέσεις εργασίες, σημείωσε το υπουργείο.
Ακόμη και το στοιχείο αυτό διαψεύδει τις προβλέψεις των αναλυτών (120.000 νέες θέσεις εργασίας), όμως το υπουργείο αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για τις θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, στις 138.000.
Το υπουργείο μάλιστα υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του πως ο τροπικός κυκλώνας Σάντι δεν είχε εμφανείς επιπτώσεις στις εκτιμήσεις του για την ανεργία και τις θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου