Ετικέτες

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

TIMEO DANAOS...




undefined

Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη είπε...
1)«Αν εσείς είστε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, τότε η Ελλάδα είναι πρώην Οθωμανική Δημοκρατία»

Γιατί να μην ονομαστεί τότε η Ελλάδα Πρώην Βυζαντινή Αυτοκρατορία? Πιο λογικό ακούγεται αν το πάμε έτσι με τέτοια "λογική". Οθωμανική Δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ. Μόνο Οθωμανική εισβολή και κατοχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τους Οθωμανομογγόλους.

2) Η Ολλανδία να κοιτάξει πρώτα τα δικά της προβλήματα και μετά να κάνει υποδείξεις σε θέματα που δεν αφορούν τη δικιά της Εθνική ασφάλεια και ιστορία. Να δει πρώτα τα χάλια της "προοδευτικής" του χώρας που εκτός του ότι μπορείς να μαστουρώνεσαι εύκολα και νόμιμα(για να μην είσαι ενοχλητικός) σύντομα θα μπορείς κι άλλα "προοδευτικά" πράγματα: http://www.prionokordela.gr/rokanidia/sok-nomimopiisi-komma-pedofilon-stin-ollandi/

3) Θέλουμε Ευρώπη των λαών (που σέβονται την ιστορία) και του πολιτισμού. Αν είναι να μετατραπεί μόνιμα σε Ευρώπη των τραπεζιτών και των ΓερμανοΟλλανδοΦιλανδών αυταρχικών Εθνικιστών(με κάλυψη δήθεν "προοδευτισμού") καλύτερα να το διαλύσουμε το μαγαζί, να μην αγοράζει ο Νότος τα εκλεκτά προϊόντα των Βορείων και να κάνει εισαγωγές φτηνών Κινεζικών αντιγράφων παντός τύπου. Αν ονειρεύονται τέτοια Ευρώπη με το υπεροπτικό τους ύφος τότε η ιστορική ευθύνη δικιά τους. Ο Νότος μια φορά έχει ελιές και λαχανικά. Και μεγάλη ιστορία φυσικά που ξεκίνησε από την Ελλάδα και συνεχίστηκε από τους Ρωμαίους κ.α. Αλήθεια οι "ανώτεροι" Βόρειοι εκτός του ότι εξελίχθηκαν πιο αργά σε πολιτισμικό επίπεδο, εκτός του ότι έχουν οδηγήσει στο παρελθόν την Ευρώπη σε αμέτρητες Ενδοευρωπαϊκές συγκρούσεις, σε δυο παγκόσμιες συγκρούσεις, σε σφαγές τα Βαλκάνια(παρέα με τις USA), σε αναταραχή τον Αραβικό κόσμο(παρέα με τις USA) και εκτός της παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών έδωσαν ποτέ τίποτα άλλο στην Ευρώπη?
Μας τα χουν πρήξει οι Βόρειοι. Δεν σέβονται ολόκληρα κράτη και Έθνη επειδή έχουν χρήματα. Όχι κύριοι. Τα χρήματα σας και αλλού. Μόνοι σας με τα βιομηχανικά σας προϊόντα στις αποθήκες. Υπάρχει και Εθνική αξιοπρέπεια κύριοι.
Δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος κύριος.
Φτάσαμε πρόσφατα στο σημείο Ολλανδοί επιστήμονες(που θέλουν μάλλον να λέγονται οι κύριοι επιστήμονες) να ειρωνεύονται εμμέσως πλην σαφώς σε συνέδριο Έλληνα γεωπόνο καθηγητή-ερευνητή υψηλού επιπέδου (με σπουδές σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ) για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Όταν όμως τους αποδόμησε με στοιχεία τα γεωπονικά ερευνητικά αποτελέσματα σε 5 λεπτά τους έλουσε κρύος ιδρώτας και δεν νιώθανε να απαντήσουν. Ποιοι?! Αυτοί οι οποίοι είναι από τους πρωτοπόρους της γεωπονικής επιστήμης όχι μόνο σε Ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχουν όμως και Φιλέλληνες. Άνθρωποι που σέβονται την ιστορία.Που έχουν πραγματική αλληλεγγύη. Όπως ο Βέλγος καθηγητής που χαμογελαστά και διακριτικά έκανε στον Έλληνα καθηγητή όταν κάθισε κάτω τη γνωστή διεθνή χειρονομία (τους γ...ς). Ναι γιατί ας τους πει κάποιους ότι μας τα χουν πρήξει! Η Θάτσερ της Αγγλίας παλιά ήταν παράδεισος σε σχέση με αυτούς.
Ειρωνεύονται τον Παρθενώνα σε γεωπονικού περιεχομένου συνέδριο και κανένας Ευρωπαίος επιστήμονας από κάτω δεν αντιδρά. Εκεί όμως δεν είναι πολιτικών επιστημών, ούτε Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να υπάρχει διπλωματία.
Ο Έλληνας καθηγητής είχε μουστάκι αλλά ο Ολλανδός και η ομάδα του το μάσησε κι ας μην είχαν μουστάκι.
Συμπέρασμα: Ποτέ μην ειρωνεύεσαι Έλληνα γεωπόνο (ειδικά αν είναι υψηλού επιπέδου) σε συνέδριο για τη κατάσταση της χώρας του. Κινδυνεύει η εργασία σου και η επιστημονική σου φήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου