Ετικέτες

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση Ομπάμα έτοιμη να στηρίξει νέες κυρώσεις για τη Βενεζουέλα




Η κυβέρνηση Ομπάμα είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για την επιβολή κυρώσεων κατά της Βενεζουέλα, ως απάντηση στην καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των περασμένων μηνών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τόνι Μπλίνκεν, που αποτελεί και προσωπική επιλογή του αμερικανού προέδρου για τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών.

Μιλώντας ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας για την επικύρωση της τοποθέτησής του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Μπλίνκεν τόνισε ότι η Ουάσινγκτον έχει αποφύγει να πιέσει για την επιβολή κυρώσεων κατά τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να δώσει χρόνο στις διπλωματικές προσπάθειες ορισμένων χωρών της Λατινικής Αμερικής για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ηγετών της αντιπολίτευσης από τη φυλακή και να ωθηθεί το Καράκας προς την εκλογική μεταρρύθμιση.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν, αυτές οι προσπάθειες έχουν αποτύχει, και συνεπώς «δεν θα ήμασταν αντίθετοι στο να κινηθούμε προς επιπρόσθετες κυρώσεις».

Στη χειρότερη εσωτερική πολιτική αναταραχή στη Βενεζουέλα την τελευταία δεκαετία, 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετές χιλιάδες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των πολύμηνων διαδηλώσεων στις αρχές του έτους.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο έχει καταδικάσει την συζήτηση των κυρώσεων από την Ουάσιγκτον, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι σχεδίαζε να τον ανατρέψει σε συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου