Ετικέτες

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Απαισιόδοξος για λύση στην ουκρανική κρίση ο Σταϊνμάγερ






Η Γερμανία και η Ρωσία έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις για την κρίση στην Ουκρανία, ενώ οι πιθανότητες αυτή να επιλυθεί είναι πολύ μικρές, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, μία ημέρα αφού συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου είμαστε μακριά από μια βιώσιμη αποκλιμάκωση της σύγκρουσης και ακόμη πιο μακριά από μια πολιτική λύση», είπε ο Σταϊνμάγερ από το Βερολίνο, μετά την επιστροφή του από την επίσκεψή του στο Κίεβο και τη Μόσχα την Τρίτη.



Μετά τη συνάντησή του με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών, ο Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι το Βερολίνο «έχει σημαντικά διαφορετική άποψη για τα γεγονότα στην Ουκρανία» από τον Πούτιν, ενώ επισήμανε ότι αναμένεται να είναι σαφές σε δύο ή τρεις εβδομάδες αν οι συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο βοήθησαν την κατάσταση.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ρωσία προειδοποίησε ότι η Ουκρανία εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει μια στρατιωτική εκστρατεία εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών στα ανατολικά, αφού η κυβέρνηση σταμάτησε την χρηματοδότηση των περιοχών που ελέγχονται από αυτούς.

«Πίσω από το διάταγμα αυτό ενδέχεται να μην βρίσκεται απλώς η επιθυμία να στραγγαλιστεί η περιοχή οικονομικά, αλλά να προετοιμαστεί το έδαφος για μια ακόμη στρατιωτική επέμβαση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ σχολίαζε ένα πρόσφατο διάταγμα του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, το οποίο προβλέπει να σταματήσει η καταβολή μισθών και επιδομάτων στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές αντάρτες.Ο Ρώσος υπουργός πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή ενδέχεται επίσης να οδηγήσει τη Μόσχα να προσφέρει στις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ κάποια μορφή αναγνώρισης ως ανεξάρτητες επαρχίες.

enikos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου