Ετικέτες

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Και δεύτερος Γάλλος τζιχαντιστής





H γαλλική κυβέρνηση ανέφερε πως δεύτερος Γάλλος τζιχαντιστής εμφανίζεται χωρίς κουκούλα στο πρόσφατο βίντεο της ISIS, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ.
Επισήμως, το Παρίσι δεν αναφέρει ακόμη το όνομά του, το οποίο, όμως, μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ επικαλούμενα ασφαλείς πηγές.


Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, το οποίο επικαλείται πηγές των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, πρόκειται για τον 22χρονο Μικαέλ ντος Σάντος, από το Βαλ-ντε-Μαρν, που ασπάσθηκε το ισλάμ και έφυγε το 2013 για να πολεμήσει στη Συρία.

Τη Δευτέρα ο εισαγγελέας του Παρισιού είχε επιβεβαιώσει μετά από σχετική έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI) πως ένας από τους τζιχαντιστές που εμφανίζονται να οδηγούν στον τόπο εκτέλεσης ομήρους ήταν ο Μαξίμ Οσάρ, Γάλλος από την Νορμανδία, ο οποίος μετέβη στη Συρία τον Αύγουστο του 2013.

Το βίντεο διάρκειας 15 λεπτών που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει τους αποκεφαλισμούς τουλάχιστον 14 ανδρών, οι οποίοι σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος ήταν πιλότοι και αξιωματικοί που πρόσκεινται στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Το ίδιο βίντεο δείχνει και το κεφάλι του αμερικανικού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ μετά την εκτέλεσή του.
Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου