Ετικέτες

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Οι καρδιές του Αλέξανδρου Υψηλάντη, και του αδελφού του Γεωργίου, μεταφέρθηκαν στην Παναγία Σουμελά Βερμίου



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ»«Ν’ αηλί εμάς και βάι εμάς, ΄πάρθεν η Ρωμανία.
Η Ρωμανία ’πέρασεν, η Ρωμανία ’πάρθεν.
Η Ρωμανία κι αν ’πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».
(Δημοτικό τραγούδι του Πόντου)
Δελτίο τύπου Αθήνα, 10.8.2013

«Να στείλετε, τουλάχιστον, την καρδιά μου στην Ελλάδα, ανήκε πάντοτε εις την πατρίδα μου και επιθυμία να αποδοθεί εις το ελεύθερον χώμα της».
Αλέξανδρος Υψηλάντης
Για πρώτη φορά ένα όραμα των Ποντίων έγινε πραγματικότητα.
Οι καρδιές του Αλέξανδρου Υψηλάντη, Γενικού Εφόρου και Πολιτικού Αργηγού της Φιλικής Εταιρείας, και του αδελφού του Γεωργίου, που φυλάσσονται στο ναό των Ταξιαρχών στην Αθήνα (οδός Στησιχόρου), μεταφέρθηκαν ήδη στην Παναγία Σουμελά Βερμίου, για να τιμηθούν σε κοινό προσκύνημα, μαζί με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά κατά τις επετειακές εκδηλώσεις του δεκαπενθημέρου.

Το εξαιρετικό αυτό γεγονός οφείλεται στην έμπνευση και πρωτοβουλία του κ. Γεωργίου Τσαλουχίδη, προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Αξιωματικών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» και του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Κατόπιν αιτήματος της Ένωσης η Διοικούσα Επιτροπή του Αμαλιείου Ιδρύματος απεφάσισε να αποστείλει τις βαλσαμωμένες καρδιές των δύο Υψηλαντών στην Παναγία Σουμελά, με δική της ευθύνη και φροντίδα.
Στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πατριωτική τους χειρονομία, που τους τιμά ιδιαίτερα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Τσαλουχίδης, Δαμιανός Βασιλειάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου